Lockout-plan på vej

Det forventes, at en del timer aflyses og nogle børn hjemsendes

Børnene risikerer at miste undervisning ved en lockout.Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Børnene risikerer at miste undervisning ved en lockout.Foto: Kurt Bering Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Mens parterne i den verserende konflikt om lærerens arbejdstid igen i dag mødes i Forligsinstitutionen efter en pause siden mandag, er der travlhed i Brønderslev Kommune med at få en plan på plads for, hvordan det rent praktisk skal foregå, hvis en lockout bliver en realitet. KL har varslet lockout af lærerne fra 1. april, efter påske.

Forældrene til skolebørn i kommunen modtog torsdag et brev på forældreintra, hvor skolechef Jakob Ryttersgaard og børne- og kulturdirektør, Henning Risager, giver en status på situationen.

- Der vil kun være få lærere tilbage på skolen. Det vurderes derfor, at børnene kun i begrænset omfang vil få de skemalagte undervisningstimer, skriver de, og:

- I nogle tilfælde kan det blive nødvendigt at sende børn hjem, og i de tilfælde vil I forældre få besked.

Forventer at børn sendes hjem

Der er cirka 70 tjenemænd på skolerne, hvoraf nogle også har andre opgaver. De er ikke omfattet af lockouten men skal som udgangspunkt undervise efter eget skema og kan ikke bare sættes til at lukke akutte huller.

Med andre ord - det forslår ikke til en hel masse.

- Det antal af tjenestemænd er så lavt, at det langt fra dækker alt den undervisning, der skal være, konstaterer skolechefen.

Af brevet fremgår også, at forældrene senest midt i næste uge vil få mere at vide fra skolelederen på deres egen skole.

- Hver enkelt skole sidder i øjeblikket og arbejder med lokale planer. Det væsentlige er at holde fast i, at de medarbejdere, der er tilbage, som udgangspunkt læser deres eget skema. Det komplicerer, hvor meget vi enten kan dække med forsvarligt tilsyn, og hvor meget undervisning, vi kan gennemføre, siger Jakob Ryttersgaard.

Jakob Ryttersgaard ved pt ikke, om der bliver brug for at sende nogle elever hjem.

- Men når vi skriver, at det kan vi blive nødsaget til, så er det fordi, vi har en forventning om, at flere af vores skoler kan blive nødt til det, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.