Lockout sender pædagoger på overarbejde

Pædagoger pålægges at tage sig af skoleelever under lærernes lockout. Bupl afventer Arbejdsrettens afgørelse.

Lockout sender pædagoger på overarbejde

Mens folkeskolelærerne er forhindret i at undervise, pålægges skolepædagoger landet over at føre tilsyn med de børn, som ikke kan komme med mor eller far på arbejde.

Hos pædagogernes landsforbund, Bupl, kender man endnu ikke omfanget af pædagogernes merarbejde. Sikkert er det dog, at to pædagoger i Høje Taastrup Kommune tirsdag har haft ansvaret for op mod 68 børn i børnehaveklasserne.

- Det er første dag med lockouten, så vi har ikke et klart overblik over omfanget. Men vi ved, at der er flere kommuner, som har planlagt med det. Og vi ved, at der er skoler, som har planlagt med det, siger Bupls formand, Henning Pedersen, til Ritzau.

Pædagogerne skal se efter børnene, fordi Bupl og Kommunernes Landsforening, KL, ikke nåede til enighed om, hvor mange skolebørn pædagogerne må passe, mens lærerne er lockoutet.

Bupl mener dog ikke, at pædagogerne kan tvinges til at holde øje med hele skoleklasser, når de normalt plejer at dele ansvaret med en lærer. Derfor er sagen endt i Arbejdsretten, som efter planen træffer en afgørelse torsdag.

- Det er konfliktramt arbejde det her. Vores påstand er, at antallet af børn skal reduceres, siger Henning Pedersen og tilføjer:

- Det ville være rimeligt som udgangspunkt, at pædagogerne kan føre tilsyn med halvdelen af børnene.

Usikkert er det dog, om Arbejdsretten træffer sin afgørelse allerede på torsdag, og om afgørelsen falder ud til pædagogernes fordel.

Indtil videre er pædagogerne bundet på arme og ben. Og det er helt urimeligt, fastslår Henning Pedersen:

- Kommunerne prøver jo at få pædagogerne til at mildne virkningerne af konflikten. Det er kommunerne selv, der har ønsket den her lockout. Det skal de ikke smøre af på pædagogerne.

Det er i øvrigt KL's egen chefforhandler, Michael Ziegler, der de seneste måneder har forhandlet på højtryk med Danmarks Lærerforening om en arbejdstidsaftale, der er borgmester i Høje Taastrup Kommune.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.