Løbende udbetaling: Grundlovsløbet uddelte 44.000 kr.

Pengeregn på politigården i Hjørring, hvor der også blev uddelt skulderklap til unge løbere efter tidtagnings-koks 5. juni

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Så kom de på podiet ...fra venstre er det Daniel Hoppe, politiassistent Thomas Olesen, Gustav Ilum og Frederikke Lauritsen.Foto: Henrik Louis

HJØRRING:Seks lokale foreninger og institutioner får lidt nemmere ved at realisere deres små og store drømme efter torsdag aften: Her var de nemlig inviteret til en lille seance på politigården i Hjørring, hvor der blev uddelt legater fra Grundlovsløbet - i alt 44.000 kroner.

Børns Voksenvenner (8000 kr.) glædede sig over at kunne få lidt på kontoen, så der kunne laves flere aktiviteter til gavn for børn, der mangler lidt voksenkontakt.

Børnehuset Hirtshals (8000 kr.) skal bruge legatet på at købe en ladcykel, så en pædagog i ny og næ kan cykle en tur ud af institutionen i nærområdet med et barn, som kan få en lille oplevelse.

Heltidsundervisningen (8000 kr.), hvor elever af personlige eller faglige grunde har brug for et anderledes skoletilbud, skal bruge pengene til aktiviteter ud af huset - nok især til entre, da man i forvejen råder over en bus. Faglærer Erik Balle påpegede, at turene er altafgørende, hvis personalet skal opbygge relationer til eleverne, så de kan hjælpes videre.

Hjørring Skytteforening (8000 kr.) bruger legatet som et tilskud til en større plan: Klubben er ved at rejse midler til et såkaldt elektronisk markeringsanlæg. Dermed vil man ikke blot kunne se på en papskive, om man har ramt 8- eller 9-tallet. Skytten får at vide om skuddet ramte 8,6 eller 9,4.

- Når man får decimalerne med, vil det inspirere til en større trænings-indsats, lød det fra en af klubbens repræsentanter.

Anlægget koster dog i alt 300.000 kroner.

Bagterp IF (6000 kr.) søgte et tilskud, fordi det er lykkedes at etablere et hold, der nu er vokset til 17 spillere (U13) - og i den forbindelse har man brug for noget nyt kamptøj.

Endelig vankede der dog 6000 kroner til ungdomsafdelingen i Hundelev Boldklub.

Svær at fange ...

Ved årets legatuddeling var der en lille ekstra-forestilling, idet flere af årets unge løbere var inviteret med, så de kunne blive hyldet og få en rundvisning på politigården sammen med legatmodtagerne. Ved løbet 5. juni kom de nemlig slet ikke på podiet.

- Vi er kede af, at der gik ged i tidtagningen ved Grundlovsløbet - det kommer ikke til at ske igen, lovede politiassistent Thomas Olesen, der også er formand for Hjørring Politis Idrætsforening.

Så efter tre måneders ventetid var der endelig klapsalver til tre af de løbere, som altså blev snydt for en podieplads.

* Gustav Ilum Gehlsen (drenge op til 12 år): 6 km - 21 minutter og 47 sekunder.

* Daniel Hoppe (drenge fra 13 - 17 år): 6 km - 26 minutter og 43 sekunder.

* Frederikke Lauritsen (piger op til 12 år): 6 km - 30 minutter og 11 sekunder.

Alle har dog for længst fået deres præmier - også andre end de tre kom ikke på podiet, men de var forhindret i at møde frem på politigården torsdag aften.

I forhold til Gustavs fantom-tid bemærkede Thomas Olesen i øvrigt:

- Jeg håber du søger ind ved politiet i stedet for at vælge den kriminelle vej - for du bliver godt nok svær at fange!

Foruden en rundvisning på politigården så kunne børn og barnlige sjæle også prøve at sidde i en politibil.

Grundlovsløbet begyndte tilbage i 1986 med Hjørring Politis Idrætsforening som arrangør i et samarbejde med NORDJYSKE Medier og Spar Nord.

Løbets overskud uddeles i legater og kan søges af alle, men formålet skal være “til arbejdet med unge under 18 år i den tidligere Hjørring Politikreds".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.