Løber bidt ihjel af kamphunde

Helikopter sat ind i jagten på kobbel af kamphunde

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

USA:Politiet i Californien har sat en helikopter ind i jagten på fire kamphunde og advarer borgerne i et landdistrikt uden for Los Angeles mod dyrene.

Hundene menes at have overfaldet og dræbt en 63-årig kvinde, mens hun var ude at løbe torsdag.

En kvindelig bilist så hundene overfalde joggeren torsdag morgen, fortæller John Corina fra sheriffens kontor i Palmdale til nyhedsbureauet AP.

Forsøgte at dytte

Hun alarmerede politiet og forsøgte at skræmme hundene væk ved at dytte.

Da den første politibetjent ankom, blev kvinden fortsat angrebet af en af hundene.

- Han forsøgte at jage hunden væk. Den løb først fra stedet, men vendte så rundt og angreb betjenten. Han skød flere gange mod hunden for at dræbe den, men den forsvandt ud i ørkenen, fortæller John Corina.

Døde i ambulance

Kvinden døde af sine kvæstelser, mens hun befandt sig i en ambulance, der skulle bringe hende til et hospital i nærheden Littlerock cirka 100 kilometer nordøst for Los Angeles. Det lille og højtliggende samfund er omgivet af ørken.

Det vides ikke, om hundene bar halsbånd, eller om de har en ejer.

- I de her områder sker det, at folk efterlader dyr i landdistrikterne, siger John Mlynar, talsmand for bystyret i Palmdale, til AP.

Ville skaffe våben

Han har aldrig hørt om et overfald som torsdagens, tilføjer han.

Ifølge beboere i nærheden af det sted, hvor hundene overfaldt kvinden, er der konstant omstrejfende hunde i området, og folk er før blevet angrebet.

- Det er virkelig skræmmende. Jeg tænker på at skaffe mig et våben for at kunne beskytte mig selv, siger Diane Huffman til en lokal tv-station.

/ritzau/