Løbetur med løvfald

10 baner udlagt i Vandet Plantage i gyldne og brune omgivelser

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VANDET PLANTAGE: Søndag var efterårets gule og brune farver i Vandet Plantage suppleret med noget rødt og hvidt, nemlig markeringerne af de ialt 75 orienteringsposter, der var lagt ud i plantagen, som lagde fugtig skovbund til ”Nordjysk Dag” - et orienteringsløb, hvor der også dystes om de nordjyske mesterskaber, skriver Thisted Dagblad mandag.

Blandt de 94 tilmeldte løbere kunne rundt regnet to tredjedele blande sig i kampen om et nordjysk mesterskab, resten kom fra klubber udenfor Nordjylland, men brugte dagen til en tur ad nye stier i nyt terræn. Blandt dem Tenna Nørgaard Landsperg, der sammen med mand og børn var på efterårsferie i nabolaget og greb chancen for en skovtur med kort og kompas. For hende var forudsætningerne de bedste. Hun er tidligere juniorverdensmester og løb i år til DM-guld i D21-klassen. Den sværeste.

Det bliver gerne længere

Men uanset forudsætninger var der noget at løbe efter for alle. Om ikke andet så en flot og efterårsfrisk tur i et terræn, som banelægger Hermann Jensen fra Nordvest OK beskriver som ”stirigt med vekslende bevoksning”. Uden garanti for, at mange stier gør det lettere at finde rundt.

Afhængig af klasse varierer banerne både i længde og sværhedsgrad. Dagens længste bane var godt 11 kilometer i fugleflugt.
- Man for de fleste bliver den noget længere, siger Hermann Jensen, som er klubbens ansvarlige for terrænet i Vilsbøl, Vandet og Eshøj plantager. I hvert fald når det handler om orientering. Det betyder blandt andet, at han skal sikre, at orienteringskortene stemmer overnes med de faktiske forhold, og at søndagens løb bare fungerer.

Starter på computeren

Arbejdet med at lægge de 10 baner ud starter hjemme på computeren. Herfra går turen ud i terrænet, hvor det ved selvsyn konstateres, om de poster, der på computerskærmen så ud til at stå helt rigtigt også lader sig placeres i praksis. Er det tilfældet, markeres postens endelige placering med en seddel, som erstattes med den ”rigtige” postmarkering et par dage før løbet.

- Og så skal det hele lige kontrolleres en sidste gang inden løbet, så min kone og jeg gik alle posterne igennem fra morgenstunden, fortæller han.

Alt det praktiske

For Nordvest OK er løbet et arrangement, der kræver ressourcer. Klubben har flere medlemmer i sving med praktiske opgaver end de fire løbere, den har ude i terrænet. Opgaverne er mange - og omfatter også et velassorteret cafeteria indrettet i et telt under bøgetræerne. Dagens bedste tilbud er lækkert smørrebrød til under en ti’er stykket og kaffe til en fem’er. Det er også værd at løbe efter, når man alligevel er på tur i skoven.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.