Løbsdirektør vil flytte Danmark Rundt til september

Løbsdirektør vil afholde næste års Postnord Danmark Rundt 12.-16. september for at mindske pres fra andre løb.

Postnord Danmark Rundt pressemøde. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Postnord Danmark Rundt pressemøde. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Cykelløbet Postnord Danmark Rundt løber af stablen i næste uge, men næste år skal løbet sandsynligvis ikke køres før midten af september.

Det oplyser løbsdirektør Jesper Worre. Han har ansøgt Den Internationale Cykelunion (UCI) om, at cykelløbet i 2017 først afholdes fra 12.-16. september, hvilket er lige efter Vuelta a España og lige før VM i Norge.

- Vi er pressede, fordi vi ligger lige efter Tour de France. Udfordringen er, at der er mange andre løb lige efter Tour de France, og hele august er overmøvet af løb.

- I forhold til den foreløbige kalender er der ikke andre løb i den uge i september, så vi bliver optakt til VM i Norge, der starter den 18. september, siger Jesper Worre.

I år er Postnord Danmark Rundt særligt presset, da det er klemt inde mellem Tour de France, der slutter søndag, og OL, der begynder 5. august.

Det har fået danske OL-ryttere til at melde fra til løbet. Blandt andet er løbet i år uden 2015-vinderen, Christopher Juul-Jensen, der både deltager i Tour de France og OL.

Derudover har løbet i år kun tre deltagende World Tour-hold, og det håber Jesper Worre, at den nye dato i september kan ændre på.

- Hvis der er for mange andre cykelløb, som vi konkurrerer med, har vi svært ved at skaffe os det felt, som vi altid kæmper og drømmer om, og det er, at otte ud af 16 hold er World Tour-hold.

- Hvis vi er optaktsløb til VM, er vi ret overbeviste om, at vi får et superfelt, da vi ikke er presset af andre løb, siger løbsdirektøren.

Jesper Worre er allerede ved at planlægge næste års rute, og selv om han nu kan se frem til et efterårsløb, er han optimistisk med de danske vejrforhold.

- Det er lidt modigt af os, for det er ikke nødvendigvis sommervejr, men da vi havde VM i Danmark, var det alligevel 25 grader i september, siger løbsdirektøren.

Første etape af det danske cykelløb køres onsdag med start i Herning. Løbet slutter søndag med endestation på Frederiksberg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.