Løchte føler sig på toppen af karrieren

Tre år efter triumfen i Wimbledon føler Frederik Løchte Nielsen, at han spiller karrierens bedste tennis.

1. juli 2015 12:13 - Opdateret 1. juli 2015 12:14

- Jeg føler, jeg spiller den bedste tennis i mit liv lige nu.

Ordene er Frederik Løchte Nielsens. I Danmark er han mest kendt som tennisspilleren, der stjal overskrifterne for en stund i sommeren 2012, da han sammen med Jonathan Marray sensationelt vandt doubleturneringen i Wimbledon.

Mindre opmærksomhed har det fået, at Løchte i det seneste år har taget et gevaldigt spring op ad verdensranglisten i single og nu placerer sig lige uden for top-250. Det er omkring 500 pladser bedre end sidste sommer.

I den periode har 31-årige Løchte haft fokus på singlekarrieren. Allerede efter Wimbledon-triumfen gjorde han det klart, at singlekarrieren var førsteprioriteten.

En prioritering dele af tennisverdenen havde svært ved at forstå. For hvorfor ikke satse på double, når han havde åbenlyse kvaliteter her og nu var blandt verdens 25 bedste på doubleranglisten?

- Mine beslutninger har aldrig været resultatbaserede. Jeg er blevet bekræftet i, at min måde at arbejde på fungerer godt for mig, siger Løchte.

Nu føler han sig på toppen af karrieren spillemæssigt, men det tog tid og krævede et dyk at komme dertil.

- Jeg har hele tiden troet på, at jeg havde de bedste år tilbage i mig, men jeg var bevidst om, at det måske ville gå mindre godt i perioder, når jeg tog nye ting til mig for at udvikle mit spil.

- Da jeg lå nummer 700 i verden og havde problemer med at vinde kampe i Future-turneringer, følte jeg mig ikke ligefrem som He-Man. Jeg skulle genvinde troen på, at jeg var god nok til at vinde, fortæller Løchte.

Troen har han genfundet. I begyndelsen af juni tog han en flot skalp ved at slå amerikaneren Ryan Harrison, der for få år siden tilhørte top-50.

- Jeg kan mærke en anden mentalitet hos mig end for bare tre måneder siden. Jeg er meget mere komfortabel med mine chancer for at vinde mod bedre spillere nu.

- Potentialet er uendeligt for alle mennesker, som jeg ser det. Om det så lykkes er noget helt andet. Men jeg føler, jeg har mere i mig, siger han.

I første omgang gælder det Wimbledon, hvor han har fået et wildcard til herredouble sammen med Marray, som han fejrede den store triumf med i 2012. Onsdag middag skal duoen dyste i første runde.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...