Løchte gik i panik over skade

Frederik Løchte Nielsen frygtede, at hans håndledsskade kunne stoppe ham i Wimbledon-finalen.

Løchte gik i panik over skade

Frederik Løchte Nielsen måtte hele følelsesregisteret igennem, inden han kunne lade sig kåre som Wimbledon-mester. I slutningen af andet sæt pådrog han sig nemlig en skade i håndleddet, som kunne have spoleret det danske finaleeventyr.

- Jeg gik lidt i panik. Jeg tænkte, måske var det slut. Jeg fik et rap i håndleddet, og skaden irriterede mig, og da jeg fik behandling, sagde fysioterapeuten, at jeg kunne risikere at forværre den, siger Frederik Løchte Nielsen.

Efterfølgende måtte han lægge sit spil om.

- Jeg havde problemer med at slå min tohåndsbaghånd, så jeg gik over til at chippe bolden mere og tage farten af boldene. Og så gemme tohåndsbaghånden til de rette tidspunkter, siger han.

Efter tredje sæt blev kampen afbrudt af regn. Umiddelbart ærgerligt for Frederik Løchte Nielsen og Jonathan Marray, der havde momentum og lige havde bragt sig på 2-1 i sæt. Men skadesmæssigt var det godt for danskeren.

- Jeg fik en ultralyd-scanning og behandling i regnpausen, og det viste sig, at jeg kunne spille videre uden risiko. Det gjorde mig rolig, og så handlede det bare om at bide smerterne i mig.

- Modstanderne servede mig mere i baghånden efter det, men faktisk begyndte jeg, at få flere returneringer i spil efter da. Måske fordi jeg satte mine ambitioner lidt ned, siger Frederik Løchte Nielsen.

Selvom det svensk-rumænske par udlignede til 2-2 i sæt, lykkedes det altså at vinde det afgørende sæt 6-3.

- Jeg var ret komfortabel stadigvæk, og stemningen mellem os var god. Det var som meant to be. Lidt ligesom ved EM i 1992, siger Frederik Løchte Nielsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.