Løchte missede matchbold i Davis Cup

Sverige udlignede til 2-2 i nedrykningsmatchen efter gyser

Foto: Björn Lindgren/Scanpix

Foto: Björn Lindgren/Scanpix

HELSINGBORG:Davis Cup-kampen mellem Sverige og Danmark skal afgøres i femte kamp. Danmark og Sverige spiller i Helsingborg om at forblive i den næstbedste række i Davis Cup-sammenhæng.

Sidste års Wimbledon-mester i herredouble, Frederik Løchte Nielsen, kunne have afgjort kampen til dansk fordel søndag eftermiddag, men Løchte tabte en maratonkamp i fem sæt mod svenskernes formodet bedste singlespiller Markus Eriksson.

Svenskeren vandt med 6-3, 3-6, 6-7, 6-4 og 9-7 i en tenniskamp, som varede fire timer og 10 minutter.

Kampen bød til tider på fint spil, særligt i det hårde og lange femte sæt.

Markus Eriksson brød Frederik Løchte i femte sæts første serveparti, og han var kun en enkelt bold fra at bringe sig foran med 3-0, da han førte 40-15 i Løchtes andet serveparti. Men danskeren kæmpede sig flot op og tog partiet.

Løchte kom bagud 1-4, og kom tilbage på 3-4 efter at have kæmpet hårdt i eget serveparti. Danskeren var i vanskeligheder flere gange, men skal roses for konstant at fighte, og hænge i, når det så ud som om, at svenskeren var sikker.

I seks tidligere forsøg har Danmark aldrig tidligere vundet over Sverige i Davis Cup. Det seneste opgør var i 1995, hvor Danmarks Kenneth Carlsen og Frederik Fetterlein tabte med 2-3 efter at have besejret Jonas Björkman og Stefan Edberg i de første singlekampe.

Nu skal Martin Pedersen, verdens nummer 1006 ud i en afgørende kamp mod den kun 17-årige Elias Ymer, som er 205 pladser bedre end danskeren på verdensranglisten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.