Løchtes makker viste imponerede fairplay

Jonathan Marray gav i Wimbledon-finalen et point til modstanderen, som dommeren havde tildelt ham og Løchte.

Løchtes makker viste imponerede fairplay

I fodbold er det mere reglen end undtagelsen, at spillerne forsøger at snyde sig til afgørende kendelser i form af blandt andet straffespark.

Men i lørdagens herredouble-finale ved Wimbledon understregede Jonathan Marray, hvorfor tennis gennem årtier er blevet kaldt en gentlemansport.

Sammen med Frederik Løchte Nielsen var han i færd med at sikre sig tredje sæts vitale tiebreak. Stillingen var 4-0, da Marray hamrede en flugtning ind til 5-0. Troede alle. Selv dommeren annoncerede stillingen 5-0.

Men Jonathan Marray havde strejfet netkanten med sin ketsjer i slaget, hvad reglerne foreskriver, man ikke må. Og ganske bemærkelsesværdigt gjorde Marray dommeren opmærksom på sin forseelse. Og stillingen blev korrigeret til 4-1.

Situationen var den første, som Marray blev konfronteret med, da han sammen med Løchte afholdt pressekonference som nyslåede Wimbledon-mestre.

- Da jeg flugtede til bolden, ramte jeg også nettet, så i realiteten var det deres point, sagde Jonathan Marray, som var det den naturligste ting i verden.

- Det ser man ikke tit i sport, konstaterede journalisten så, inden Frederik Løchte Nielsen fulgte op.

- Man ser heller ikke os vinde Wimbledon så tit.

Som bekendt fik det ingen effekt på kampens udfald. Den dansk-britiske konstellation vandt tiebreaken og siden kampen i fem sæt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.