Løfte om flere politikadetter er svært at indfri

345 politikadetter skulle aflaste politiet, men det er svært at rekruttere. En del kommer ikke i tjeneste.

Daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) var i marts 2017 med til at byde de første 56 politikadetter velkommen på politiets nye uddannelse. Siden har det vist sig, at der ikke er blevet uddannelt det antal, der var sat som mål. (Arkivfoto),

Daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) var i marts 2017 med til at byde de første 56 politikadetter velkommen på politiets nye uddannelse. Siden har det vist sig, at der ikke er blevet uddannelt det antal, der var sat som mål. (Arkivfoto),

KØBENHAVN:Den tidligere regering satte for tre år siden et mål om, at der 1. september 2018 skulle være uddannet 345 politikadetter til at aflaste en hårdt presset politistyrke.

Men i dag, seksten måneder senere, er målet stadig ikke nået, viser tal fra Rigspolitiet, skriver Berlingske.

Beslutningen blev taget i lyset af rocker- og bandekonflikten, truslen om terror samt grænsebevogtningen, som trak store veksler på politiet.

De nye politikadetter skulle aflaste politiet ved grænsen og hjælpe til med andre bevogtningsopgaver. Men der er kun uddannet 280 politikadetter.

Dermed mangler der omkring en femtedel af de politikadetter, som skulle have været uddannet.

Af et svar til Folketingets Retsudvalg fra justitsminister Nick Hækkerup (S) fra november fremgår det tilmed, at blot 151 af de i alt 280 uddannede politikadetter er i tjeneste i politikredsene.

Retsordfører for Radikale Venstre Kristian Hegaard påpeger, at de manglende politikadetter har konsekvenser for politiarbejdet.

- Det er stærkt beklageligt. Det betyder jo, at der er flere politibetjente, der skal stå ved grænsen, og dermed ikke kan være ude og lave det vigtige politiarbejde, siger han til Berlingske.

Dansk Folkeparti var et af de partier, som var med til at indgå målsætningen om flere politikadetter. Retsordfører og gruppeformand i DF Peter Skaarup finder udviklingen "dybt utilfredsstillende".

- Man føler sig taget ved næsen, når man aftaler med den tidligere regering, at der skulle være 345 politikadetter – og det så viser sig, at der kun er 280, siger han.

Peter Skaarup mener, at den nuværende regering bærer en del af skylden, fordi justitsministeren i september valgte at udskyde politiforliget til efteråret 2020 – og han opfordrer justitsministeren til at sikre, at det rette antal kadetter uddannes snarest muligt.

Jeppe Bruus, retsordfører for Socialdemokratiet, mener, at Peter Skaarups kritik er forfejlet, og at Dansk Folkeparti selv burde tage ansvaret for de manglende politikadetter.

- Regeringen har afsat penge til at uddanne 150 nye politibetjente, og de manglende politikadetter skal ses i sammenhæng med, at der er kommet flere betjente, og at man har haft svært ved at rekruttere kvalificerede ansøgere, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.