Løfter til Rebild-børn

De voksne børn fra Rebild-sagen bliver inddraget i realistiske planer for fremtiden

På vegne af tre udvalgsformænd i Rebild, lover direktør Flemming Hansen, at de voksne børn i familien fra Rebild-sagen nu inddrages i en konkret og realistisk plan for fremtiden. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

På vegne af tre udvalgsformænd i Rebild, lover direktør Flemming Hansen, at de voksne børn i familien fra Rebild-sagen nu inddrages i en konkret og realistisk plan for fremtiden. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

REBILD:Tre udvalgsformænds løfte om at tage ansvar for hjælpen til de voksne børn i familien fra Rebild-sagen blev i går lidt mere konkret.

- Inden tre uger er der taget kontakt til de nu voksne børn med henblik på at lave individuelle og realistiske planer for fremtiden, siger direktør i Rebild Kommune Flemming Hansen, som udvalgsformændene på et møde i går gav ansvaret for at udtale sig om Rebild Kommunes indsats.
NORDJYSKE Stiftstidende beskrev i søndags, hvordan flere af de nu voksne børn i den familie, som blev landskendt i forbindelse med Rebild-sagen, lever under kummerlige forhold og uden anden hjælp og støtte end psykologsamtaler et par gange om måneden.

Vil se fremad

Mandag tog formændene for henholdsvis arbejdsmarkeds-, sundheds- og børne- og ungdomsudvalget så et fælles ansvar for kommunens indsats, og i går var alle relevante instanser i Rebild Kommune samlet til møde med det formål at se fremad.

- Vi kan blive ved med at slå hinanden i hovedet med, hvad der er sket og ikke sket, men det gavner ikke nogen og slet ikke familien, siger Flemming Hansen.
Han fokuserer på, hvordan Rebild Kommune i samarbejde med hvert enkelt af de nu voksne børn kan hjælpe dem videre mod målet om et selvstændigt og ordentligt liv.
- For mig at se handler det om, hvordan vi kan hjælpe dem hver især til uddannelse, arbejde og en ordentlig bolig. Det kræver, at vi skaber et tillidsforhold, så vi sammen inden for lovens rammer og ud fra deres forskellige ønsker og behov kan arbejde fremad med en realistisk plan, som vi er enige om, siger Flemming Hansen.
Udvalgsformændene vil følge op på forvaltningens indsats igen om 14 dage.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.