Løgstør Open Air får lov at overleve

Løgstør Idrætsforening bakker op omkring musikarrangement

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LØGSTØR:Der bliver også Løgstør Open Air i år. Datoen hedder lørdag 16. august

Det ligger fast efter Løgstør Idrætsforening lørdag holdt generalforsamling.

Her var der opbakning til endnu en omgang Løgstør Open Air i den fredede Christiansmindeskov i Løgstør.

Løgstør Idrætsforeningen er økonomisk garant for musik-arrangementet, der i sin tid blev etableret i forbindelse med idrætsforeningens 100 års jubilæum.

Hele idéen var dengang, at Løgstør Open Air skulle skabe et økonomisk afkast til arbejdet med klubbens ungdomsafdeling.

Det er det fortsat, men i praksis har det gennem årene vist sig endog meget svært at generere de store overskud. Det var også tilfældet i 2014, hvor man satsede stort med det dyreste band på plakaten nogensinde i Løgstør - Nephew. Her endte alle anstrengelserne ud med et rundt nul på bundlinjen.

- Og det dur ikke, når man tænker på, hvor mange frivillige kræfter, der bliver lagt i arrangementet. Derfor bliver der nu sadlet rundt og omstruktureret på Løgstør Open Air, fortæller Chris Severinsen, der i går blev valgt som ny formand for Løgstør Idrætsforening. Han afløste Lars Erik Bengtsson på posten.

- Vi havde et fantastisk musik-arrangement i 2014, men vi må bare konstatere, at det er svært at lave et stort overskud selvom vi hiver noget af det dyreste musik ind. Derfor må vi tænke anderledes. Arrangementet i år bliver ikke over to dage, og vi kommer heller ikke til at bruge så mange penge på musik, fastslår han.

- At købe dyr musik for at hive en masse mennesker ekstra til udefra er åbenbart ikke den vej vi skal gå. Det viser erfaringerne. Derfor bliver det i stedet noget med en stor ”havefest” for hele byen. Og så må vi sætte musik-ambitionerne efter det, siger Chris Severinsen, der ikke er klar til at satse klubbens økonomi på arrangementet.

- Konstruktionen er sådan, at vi kan gå hen og gamble med hele Løgstørs Idrætsforening økonomi, hvis Open Air løber fuldstændig skæv. Vi kan ikke satse klubben ve og vel på at lave kæmpe musikfester. Det er også i det lys, man skal se vores beslutning om at geare lidt ned på ambitionerne, siger han.

På forhånd er der gjort nogle tanker om, hvordan Løgstør Open Air 2015 kommer til at foregå.

- Vi vil frygtelig gerne have folk på festpladsen noget tidligere. Selvom vi de tidligere år er startet lige over middag, er publikum først for alvor strømmet til pladsen ud på eftermiddagen. Vi skal forsøge at lokke dem på festpladsen noget tidligere.

- Tankerne går på at f.eks. lave sig et tema samt musik på flere scener, men hvordan det endelig kommer til at se ud, ja, det bliver op til Open Air-gruppen, siger Chris Severinsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden