Løkke ændrer ikke kurs over for flygtninge

Myndighedernes håndtering af de mange flygtninge er lige efter bogen, fastslår statsministeren.

De seneste dages kaotiske scener på togstationer og motorveje, hvor hundredvis af flygtninge dels er set løbe fra betjente og dels har fået eskorte af dem, er helt efter bogen.

Sådan lyder meldingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der roser politiets arbejde.

- Der er udført et meget flot stykke politiarbejde, hvor vi efterlever vores internationale forpligtelser, og hvor vi samtidig gør det på en dansk måde uden unødig magtanvendelse, siger han.

- Jeg er glad for, at rigspolitichefen har redegjort for, at vi efterlever vores internationale forpligtelser.

- Hvis folk ikke ønsker at indgive asylbegæring, så registrerer vi dem på navn, men vi har kun mulighed for at tilbageholde dem i en periode, lyder det fra statsministeren.

Landets betjente har tidligere torsdag gået til offentligheden med beskeden om, at de er forvirrede over, hvordan de skal forholde sig til den helt ekstraordinære situation, hvor flere tusinde mennesker er kommet til Danmark med det udtrykkelige ønske om at få lov at passere.

- Jeg har fuld tillid til den måde, som vores myndigheder håndterer den her situation på, siger Lars Løkke, der i sit stille sind undrer sig over, at så mange mennesker ikke ønsker asyl i Danmark:

- Jeg kan jo ikke tvinge folk til at søge asyl i Danmark. Man kan for så vidt udtrykke forundring over, at folk ikke gør det, for hvis folk er flygtet fra krig og ufred og kommer til Danmark, så vil man finde et land, som det er trygt og godt at bo i, siger statsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden