Løkke: Ansvar for partilinje i skattesag lå ikke hos mig

Venstre-formand, Lars Løkke Rasmussen, frabad sig direkte at blive involveret i Thornings Skattesag, siger han

Løkke: Ansvar for partilinje i skattesag lå ikke hos mig

Ifølge Venstres formand Lars Løkke Rasmussen lagde han ansvaret for Venstres linje i Thornings skattesag i hænderne på politisk ordfører Peter Christensen.

Det forklarer Lars Løkke Rasmussen fredag i Skattesagskommissionen.

Løkke diskuterede ikke sagen med Troels Lund Poulsen eller andre ministre eller embedsmænd i Statsministeriet i sommeren 2010, siger han.

- Jeg sender det signal, at jeg ikke vil være involveret i sagen. Det må håndteres af Søs Marie Serup (daværende leder af presseafdelingen i Venstre, red.) og vores politiske ordfører Peter Christensen.

Daværende souschef i Venstres presseafdeling, Mikael Børsting har fredag - kort før Løkke selv satte sig i vidneskranken) forklaret, at "det var en fælles partilinje", at Helle Thorning-Schmidt skulle mistænkeliggøres i skattesagen.

Spørgsmål: Er du sikker på, at der ikke var andre involveret i at lægge den linje i Venstre?

- Jeg kan redegøre for min egen rolle. Jeg har sagt, at jeg ikke vil involveres i denne sag. Det ligger alene i hænderne på Venstres politiske ordfører at have ansvaret for denne sag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmålet: Er det din holdning, at sådan blev sagen håndteret i Venstre helt frem til afgørelsen af skattesagen i september?

- Ja, det er ubetinget min holdning, siger Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen pointerer desuden, at han fik først kendskab til Helle Thorning-Schmidts skattesag, da han læste om den i avisen.

Og at han siden holdt sig på klar afstand af affæren.

I slutningen af juni diskuterer han dog sagen kort Søs Marie Serup.

- Det var en samtale, som handlede om, at nu lægger vi den politiske sæson ned, nu skal vi på ferie, og hvad skal der ske, når vi vender tilbage efter sommerferien.

- Vi vender også kort denne mediesag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Hvad taler I om?

- Hun kender sagen fra medierne, ligesom jeg selv gør. Hendes interesse er at høre, hvordan jeg ser på det her. Og hvordan ser jeg på det: Jeg ser sådan på det, at det er en personsag.

- Jeg har været tilstrækkelig mange år i politik til, at jeg har set tilstrækkelig mange personsager. Jeg er selv førstehåndsvidne på, at det er ikke alt det, der står i aviserne, som er fakta.

- Det er baggrunden for, at jeg siger, at den sag ønsker jeg ikke at være en del af. Det ligger også et klart signal til Venstre og til hende om, at det er en sag, de skal være meget påpasselige omkring, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.