Løkke: DF må acceptere Venstres reformer

Hvis DF ikke vil være med til nye reformer, får de heller ikke Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Løkke: DF må acceptere Venstres reformer

Hvis Danmark efter næste valg får en regering med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen, så må Dansk Folkeparti acceptere Venstres forslag til reformer.

Hvis støttepartiet ikke vil være med til at gennemføre reformerne, så må de se sig om efter en anden statsminister, advarer V-formanden ifølge Børsen.

- Jeg vil bruge min tid frem til valget på at prøve at skabe opbakning til de ting, jeg siger. Og så vil jeg sætte mig selv i spidsen for at prøve at nå det.

- Jeg ønsker ikke at præsidere over en regering, der fører en modsatrettet politik end den, jeg går til valg på. Det ville jeg så i givet fald tage den personlige konsekvens af, siger Lars Løkke Rasmussen til Børsen.

Han siger til avisen, at han vil udskrive valg eller bede andre om at løse opgaven, hvis ikke han får opbakning til den reformdagsorden, som han har gjort til kernen i Venstres økonomiske politik.

Blandt reformplanerne er blandt andet nulvækst i den offentlige sektor, som Dansk Folkeparti har stillet sig direkte imod. DF-formand Kristian Thulesen Dahl ønsker til gengæld en offentlig vækst på 0,8 procent. Det er endnu højere end regeringen.

Lars Løkke Rasmussen forventer dog ikke at kunne gennemføre Venstres reformprogram én til én:

- Jeg har været meget præcis med at sige, hvad der er Venstres udgangspunkt, og hvad er det for en retning, jeg sætter.

- Jeg har med vilje sagt, at jeg ikke kan garantere, hvor hurtigt vi kan komme ud ad den retning, men jeg kan garantere, at vi ikke bevæger os den anden vej, for det kommer ikke til at ske med mig, siger Lars Løkke Rasmussen til Børsen.

Kristian Thulesen Dahl siger til Børsen, at det fortsat er for tidligt at snakke om et eventuelt blåt regeringssamarbejde.

Han siger dog, at uenigheden om den økonomiske politik er hovedårsagen til, at partiet ikke ønsker at indgå i en regering, men vil være støtteparti.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.