Løkke efter 174 dages talepause: Der er udfordringer

Der er fortsat udfordringer herhjemme, siger Lars Løkke Rasmussen, som melder sig uenig med statsministeren.

Efter at have holdt sig fra Folketingets talerstol i 174 dage benytter Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, afslutningsdebatten til at kritisere regeringen for at overse udfordringer herhjemme.

- Vi har nogle udfordringer i det her samfund. Det er ikke det indtryk, man står tilbage med, når man hører statsministeren i dag, siger Lars Løkke Rasmussen ved sin anden gang på talerstolen tirsdag og tilføjer:

- Der må man forstå, at vi er oppe på sporet, alt kører, og at der sådan set ikke kan laves mere politik.

Lars Løkke Rasmussen mener, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke har præsenteret en eneste vision for fremtiden ud over det, der allerede er gjort, og det der står i lovkataloget.

- Men vi har nogle udfordringer. Og vi har blandt andet den udfordring, at vi har virksomheder, der flytter ud af Danmark, fordi de ikke kan gøre det rationelt at drive virksomhed i Danmark, siger Venstres partiformand.

- Og vi har også den udfordring at en række virksomheder tyer til at anskaffe sig blandt andet østeuropæisk arbejdskraft i en situation, hvor vi sådan set har ledige danske hænder. Det er da et paradoks, og det er vi nødt til at gøre noget ved, fortsætter Lars Løkke Rasmussen.

I sin anden af tirsdagens optrædener på talerstolen har Helle Thorning-Schmidt efterspurgt konkrete svar fra Venstre, som ifølge hende ikke har besvaret flere af de spørgsmål, der ellers er blevet stillet til partiet og dets politik.

- Venstre skylder stadig at fremlægge en samlet plan for sin skattepolitik, deres beskæftigelsespolitik og deres nulvækstpolitik - vi har endnu ikke fået svarene, lyder det fra statsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.