Løkke efter 3F-kritik: Jeg har fortalt historien rigtigt

Løkke forsvarer sig efter kritik af sin historie om, at en person sagde op for at komme på kontanthjælp.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen besøgte torsdag virksomheden L’Oreal i Greve som et led i valgkampen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen besøgte torsdag virksomheden L’Oreal i Greve som et led i valgkampen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er på valgkampens andendag havnet i et mindre medieuvejr.

Baggrunden er, at Løkke har omtalt en konkret arbejdsløs, der sagde sit arbejde på op servicevirksomheden Panorama i Taastrup, fordi han hellere ville være på kontanthjælp.

Indtil videre har det dog ikke været muligt for nogen medier at få dokumenteret historien. Ritzau har både onsdag og torsdag - uden held - forsøgt at tale med ledelsen i Panorama, hvor personen tidligere har arbejdet.

Lars Løkke Rasmussen står dog fast på eksemplet, som han har fået fortalt af virksomhedsejeren:

- Jeg har fuld tillid til den virksomhedsejer, og jeg vil også tro, at han gerne vil bekræfte historien. Jeg har ikke haft mulighed for at tale med ham i dag, men det vil jeg da tro, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Har man lov til at komme med et eksempel på, at nogen er gået fra sit arbejde, fordi det ikke kunne betale sig, når man ikke kan dokumentere, at det er rigtigt?

- Det er da fuldt dokumenteret. Jeg har talt med en konkret arbejdsgiver, som har fortalt om situationen på sin virksomhed. Hvorfor skulle jeg ikke have tillid til ham?

Spørgsmål: Virksomhedsejeren kunne vel have misforstået situationen?

- Det må I tale med ham om. Min troværdighed skal måles på, om jeg genfortæller det, jeg hører, rigtigt. Jeg har besøgt 300 virksomheder, institutioner, foreninger de sidste tre et halvt år, og det her er ikke et enkeltstående eksempel, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Du siger, du oplever mange eksempler rundt i landet. Kan du nævne nogle af de eksempler?

- Jeg hører de her eksempler rundt omkring. Men det er ikke min opgave her at stå og udlevere nogle virksomheder.

Spørgsmål: Men der bliver sat spørgsmålstegn ved din troværdighed fra Helle Thorning-Schmidt (S), det lokale jobcenter og Mogens Lykketoft (S), som siger, at han har besøgt Panorama, uden at det blev nævnt?

- Jeg kan bare sige og gentage med fuld sikkerhed i stemmen - og det holder også for en prøve - at jeg besøgte den pågældende virksomhed. Jeg talte med virksomhedsejeren, og det, jeg sagde i går, er præcis sådan, som jeg har hørt det.

- Og på et eller andet tidspunkt vil jeg tro, at det også lykkes jer at få kontakt med den virksomhedsejer, og så vil jeg tro, at han vil bekræfte, hvad jeg siger, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.