Løkke er parat til at normalisere lærernes arbejdstid

Regeringen kan regne med opbakning fra Venstre, hvis et indgreb gør op med lærernes arbejdstidsaftale.

Løkke er parat til at normalisere lærernes arbejdstid

Venstre er parat til at lægge stemmer til et indgreb, der gør op med lærernes arbejdstidsaftale. Det siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

- Det vigtigste for os er helt principielt, at vi får normaliseret lærernes arbejdstid.

- Det er nødvendigt, hvis man vil skabe en god og moderne folkeskole, og hvis man vil gøre det attraktivt at være lærer på sigt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han tilføjer, at omkring 80 procent af de statsansatte er ansat på de vilkår, og at det handler om, at give ledelsesretten tilbage til lederne.

- Hvis vi får normaliseret arbejdstiden og nedsat et princip om, at lederne har ledelsesretten, så er det en varig løsning, siger Lars Løkke Rasmussen.

Også De Konservative forventer at stemme for regeringens indgreb i lærerkonflikten, siger partiformand Lars Barfoed.

- Jeg vil tro, at det vil være afbalanceret i en sådan grad, at vi i Det Konservative Folkeparti kan støtte det. Men nu må vi lige se forslaget, inden vi kan tage endelig stilling, siger han.

Lars Barfoed, synes, det er "meget fornuftigt", at regeringen nu griber ind i lærerkonflikten.

- Det er jo sådan, at der er eksamener, der trænger sig på, og det er også noget, der presser familiernes hverdag. Samtidig er det tydeligt, at de to parter ikke kan nå hinanden, siger han.

Den såkaldte normalisering af lærernes arbejdstid har været et vigtigt tema i overenskomstforhandlingerne.

Det handler om, at arbejdsgiverne i kommunerne vil give lærerne en fast ugentlig norm på 37 timer og have fuld råderet til at fordele forberedelse- og undervisningstid for de enkelte lærere.

I slutspurten i forhandlingerne mellem Lærernes Centralorganisation og arbejdsgiverne i KL gik lærerne med til at overgive den fulde ledelsesret til skolelederne.

Dog med en samlet pulje på et garanteret minimum på to minutters forberedelse per elev per lektion på den enkelte skole. Men KL holdt på, at der ikke skulle være nogen betingelser, og forhandlingerne brød sammen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.