Løkke går på talerstolen med sin vision for Danmark

Med opgøret om formandsposten i V bag sig gik Løkke tirsdag på talerstolen ved Folketingets afslutningsdebat.

- Fremtiden begynder i dag.

Sådan lyder det fra Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, som tirsdag gik på talerstolen ved Folketingets afslutningsdebat med en samlet vision for, hvordan Venstre ønsker at indrette det danske samfund, hvis man vinder regeringsmagten.

Dermed markerer talen, at Lars Løkke Rasmussen efter flere turbulente uger med dårlige meningsmålinger og overskrifter om køb af tøj og en ferierejse nu forsøger at vende tilbage til at tale politik.

- Jeg vil ikke konkurrere om, hvem der kan tegne det sorteste billede af modstanderen, men hvem der kan tegne det lyseste fremtidsscenarie for Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til, at regeringspartier har angrebet Venstres nulvækst for at skade velfærden.

- Jeg ved godt, at der det næste år frem mod valget vil blive arbejdet benhårdt på at genskabe det falske skel i dansk politik. Ved sidste valg var det velfærd eller skattelettelser.

- Og næste gang bliver det så velfærd eller udgiftsstop. For mig og for Venstre er det nu som den gang falske modsætninger. Det er ikke et enten eller, men et både og.

- Jeg vil ikke nedgøre regeringens resultater, men fremlægge vores bud på, hvad Danmark har brug for de kommende år, siger Lars Løkke Rasmussen.

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin tale lagde vægt på, at det lysner for dansk økonomi, så mener Venstres formand, at Danmark "ikke er i mål endnu":

- Selvom det lysner er Danmark fortsat udfordret. Vi var helt uden vækst sidste år, regeringen har nedjusteret forventningerne til væksten i år, og Danmark ligger i den absolutte bund, når det gælder vækstudsigterne for de kommende år.

- Det går ikke, at vi falder tilbage og bliver relativt fattigere end lande omkring os, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han lægger op til, at velfærden skal sikres ved at skabe flere private arbejdspladser.

- Vi fremtidssikrer ikke velfærden ved at bruge stadig flere penge på offentlig velfærd. I stedet skal vi sætte skatter og afgifter ned og genfinde den sunde fornuft, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det skal blandt andet skabe råd til kræftbehandling i verdensklasse, bedre uddannelse til børn og unge og en lempelse i bundskatten, så det kan betale sig at arbejde, mener Løkke:

- Jeg vil udvikle velfærden, ikke afvikle den. Men der er steder, hvor vi skal skære ned i vores offentlige udgifter, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han nævner blandt andet, at ulandsbistanden skal sættes ned. Samtidig skal der strammes op på adgangen til familiesammenføring og i stedet gives plads til udlændinge, som via uddannelse og arbejde vil bidrage til det danske samfund.

I talen berører Lars Løkke Rasmussen også det ømtålelige forhold til EU, som er blevet sat på spidsen af EU-borgeres adgang til velfærdsydelser som børnecheck.

Ifølge Venstres formand skal Danmark "aktivt deltage" i et Europa, der ikke er en socialstat med nidkære regler, kvindekvoter og skolemælksordninger, men i stedet samarbejder om de afgørende ting som samhandel, forskning og grænseoverskridende kriminalitet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.