Løkke indkalder partiledere til flygtningemøde klokken 10

Statsminister Lars Løkke Rasmussen indkalder partilederne til møde om flygtningesituationen i Danmark.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes med partilederne om flygtningesituationen klokken 10, erfarer Ritzau.

Indkaldelsen til mødet kommer blandt andet efter, at de 400 flygtninge og migranter, der natten til torsdag har været tilbageholdt i en sportshal i Rødbyhavn, har fået lov til at rejse videre gennem Danmark.

Desuden er formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, kommet med et nødråb til politikerne på Christiansborg.

Han savner en handlingsplan fra politikerne om, hvad politiet skal gøre i den nuværende flygtningesituation.

- Situationen er helt uholdbar. Det er noget, der skal træffes en politisk beslutning om, altså hvad skal der ske?

- Jeg synes ikke, at politikerne fortæller os, hvad der skal gøres i denne ekstraordinære situation, siger Oxfeldt til Ritzau.

- De politiske drillerier på Christiansborg må stoppe. Find nu en løsning på det her, der er et verdensomspændende problem, som ingen umiddelbart kan løse lige med det samme, siger han.

240 personer, der sad hele onsdagen i parkerede togvogne i Rødbyhavn, fik tidligere ligeledes lov til at rejse videre gennem Danmark, har politiet bekræftet over for Ritzau.

Politiet i Syd- og Sønderjylland bekræfter også over for Ritzau, at de omkring 60 flygtninge og migranter, der har overnattet på en perron i Padborg i Sønderjylland, har fået lov til at rejse videre.

- De er steget på tog, og de er kørt den vej (mod København red.). Men om de når København, det ved jeg ikke, siger vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

Vagthavende bekræfter også, at politiet ikke har gjort noget for at stoppe flygtningene, der elles blev tilbageholdt hele onsdag.

Ifølge en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi er de mange tilrejsende udlændinge blevet tilbudt at blive bragt til et humanitært opholdscenter, hvor de får mulighed for mad og drikkevarer samt en seng.

Dem, der ikke ville tage til opholdscentret, har frit fået lov at rejse videre, så længe de har kunnet vise "helt overordnet legitimation", der viser deres navn og nationalitet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.