Løkke indrømmer: Vi har skiftet holdning og standpunkt

Man skal have mod til at indrømme, når man dummer sig, siger Lars Løkke Rasmussen i sin grundlovstale.

Løkke indrømmer: Vi har skiftet holdning og standpunkt

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, erkender i sin grundlovstale, at han har dummet sig med sine udtalelser om forskellen på at skifte holdning og standpunkt.

- Som sagt er tillid dyrebar. Og derfor skal man have mod og mandshjerte nok til at indrømme, når man dummer sig, siger Løkke i sin tale på Broksø Gods ved Herlufmagle.

I forrige uge forsøgte Løkke i et tv-interview at forklare Venstres kursskifte på en række områder med, at partiet har skiftet standpunkt, men ikke holdning.

Blandt andet omkring dobbelt statsborgerskab, hvor Venstre tidligere har været imod, men nu støtter idéen om, at danskere kan have to pas.

- Vi skiftede standpunkt på spørgsmålet om statsborgerskab. Du spurgte, om vi havde skiftet holdning - der er kæmpestor forskel, lød det til TV2 News fra Venstre-formanden.

Siden har politikere fra regeringspartierne stået i kø for at sende stikpiller afsted i retning mod Løkke, og nu fortryder hovedpersonen selv sin udtalelse.

- Jeg gav mig ud i finurlige, filosofiske og finere retoriske betragtninger om holdninger versus standpunkter. Og helt ærligt. Det lød lidt uldent. Jeg skulle bare have sagt tingene, som jeg plejer at sige dem: Som de er.

- For ja. Venstre var ikke indstillet på at tillade dobbelt statsborgerskab før valget, men vil nu stemme for. På det punkt har vi skiftet holdning, standpunkt, synspunkt, position. Ja, vi mener i hvert fald noget andet om dobbelt statsborgerskab nu end før valget, siger Løkke.

Lars Løkke Rasmussen erkender ligeledes, at Venstre også mener noget andet om styreformen i de store kommuner og om kørselsafgifter for lastbiler, end partiet gjorde før valget.

- Vi er altså blevet klogere. Det skal man have lov til, også i politik.

- Og hvis der er nogle, der har valgt at stemme på Venstre i tiltro til, at vi aldrig ville mene noget andet om dobbelt statsborgerskab, styreformen i de store kommuner og kørselsafgifter til lastbiler, så er der grund til at være skuffet. Men jeg tror nu, at det er de færreste, siger Løkke.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.