Løkke: Ingen skat eller afgift er for lav

Venstre vil lette virksomhedernes administrative byrder for tre milliarder kroner, siger Lars Løkke Rasmussen.

Løkke: Ingen skat eller afgift er for lav Foto: POLFOTO/Lars Krabbe

Løkke: Ingen skat eller afgift er for lav Foto: POLFOTO/Lars Krabbe

Inden 2020 skal landets virksomheder spare, hvad der svarer til mindst tre milliarder kroner på administration og indberetninger. Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på Dansk Erhvervs årsdag i København.

- Lige nu bruger danske virksomheder, hvad der svarer til 29 milliarder kroner om året på at administrere regler og lave indberetninger. I 2020 skal de administrative byrder lettes med mindst tre milliarder kroner, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg kan ikke få øje på en eneste skat eller afgift, som jeg synes er for lav. Det der med at sænke skatten ét sted og hæve den en anden skal forblive i historien. Vi har brug for reelt at finde økonomi til at lette byrderne, siger han.

Og så gentog Venstres formand partiets ønske om, at der fremover kun skal være to dage om året, hvor politikerne kan indføre nye reguleringer af erhvervslivet.

- Vi har brug for en lovgivning der sikrer, at virksomheder kun to dage om året skal forholde sig til ny erhvervsregulering. Det gør man i andre lande, så det kan vi også gøre her.

Lars Løkke Rasmussen gentog desuden Venstres ønske om, at sætte ind over for det, han kalder "overimplementering" af EU-lovgivning i Danmark uden dog at kunne sætte tal på, hvor mange penge man i sidste ende vil kunne spare på den øvelse.

Venstres statsministerkandidat efterfulgte en siddende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på talerstolen på Dansk Erhvervs årsdag.

Hun fremhævede, at regeringen ville være klar til skattelettelser, men kun på to betingelser, nemlig at det skal være "fuldt finansierede", og at der skal være råd til at øge væksten i den offentlige sektor først.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.