Løkke kan få jysk motorvej for at sige ja

Motorvejen mellem Herning og Holstebro kan rykke et stort skridt nærmere, hvis Løkke siger ja til reformpakke.

Løkke kan få jysk motorvej for at sige ja

Motorvejen mellem Herning og Holstebro kan rykke et skridt nærmere, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) accepterer regeringens udspil til en ramme for reformer.

Som en del af tilbuddet om en samlet reformpakke vil regeringen nemlig afsætte én milliard kroner til investeringer i infrastruktur. Og de penge får Venstre indflydelse på fordelingen af.

- Det er ikke lagt fast, hvad det skal brugers til. Men jeg har hørt, at nogen er meget optaget af, at der skal bygges en motorvej mellem Holstebro og Herning, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Venstre har siden valget holdt regeringen fast på, at man vil have bygget motorvejen mellem Herning og Holstebro.

Projektet blev oprindeligt lanceret under VK-regeringen. Men efter valget kritiserede den nye finansminister, Bjarne Corydon (S), sin forgænger, Venstres Claus Hjort Frederiksen, for ikke at have anvist, hvor de 2,5 milliarder kroner til motorvejen skulle komme fra.

Han fastslog dog samtidig, at S-R-SF-regeringen var klar til at finde pengene i sin nye 2020-plan.

Men da 2020-planen for nylig blev lanceret, undrede to Venstre-folk fra Holstebro, Ulla Tørnæs og Thomas Danielsen, sig over, at den kommende motorvej ikke var med i regeringens 2020-plan.

Transportminister Henrik Dam Kristensen forsikrede imidlertid, at penge til vejen vil blive fundet.

- I forhold til Herning-Holstebro-motorvejen er der ikke ændret noget overhovedet. Den vej kommer. Jeg vil gerne endnu en gang bekræfte, at der kommer en motorvej, sagde Henrik Dam Kristensen til Herning Folkeblad.

Hvis Venstre indgår i forhandlinger med regeringen på baggrund af den nye ramme, kan partiet altså sikre sig den første milliard kroner til motorvejen.

Regeringen vil hente pengene fra sin 2020-plan. Her var der afsat seks milliarder kroner til vækstinitiativer og - måske lidt ironisk - grøn omstilling. Det er én af disse seks milliarder kroner, som nu kan ende som en investering i den jyske motorvej.

/ritzau/