Løkke kommer med nye krav til skattereform

Skattereformen skal sænke procenten for topskat. Ikke blot hæve beløbsgrænsen, siger Lars Løkke Rasmussen

Løkke kommer med nye krav til skattereform

Venstre skærper kravene til en skattereform, efter regeringen har opgivet at finde fire milliarder kroner ved trepartsforhandlinger med arbejdsgivere og fagforeninger.

Venstre vil således sænke den procentsats, hvormed vellønnede danskere betaler topskat.

Det siger partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, som onsdag forhandler skattereform med finansminister Bjarne Corydon (S).

- Fordi man ikke kommer i hus med de 20.000 ekstra hænder, man skulle finde fra trepart, så må man skærpe ambitionsniveauet i skattereformen. Den skattereform, regeringen har lagt frem, giver omkring 14.000, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News og fortsætter:

- Jeg kan godt skrue en skattereform sammen, som giver noget mere. Vi bør for eksempel kigge på at sætte topskatteprocenten ned.

- Regeringen vil løfte grænsen for, hvornår man betaler topskat. Det er fint, men ville være endnu finere, hvis vi også satte procenten ned.

I forvejen kræver Venstre skattelettelser for 13 milliarder kroner.

Finansminister Bjarne Corydon angriber Løkke for, at kravet ikke hænger sammen økonomisk.

- Deres krav kan ikke lade sig gøre i nogen virkelighed. Og det må de så rode med, siger Bjarne Corydon til Politiken.

Ud over skattelettelser betalt med milliardindtægter fra en række reformer kræver Venstre også en erhvervspakke.

Det omfatter selskabsskatten, et farvel til iværksætterskatten, som VK-regeringen indførte, samt afgifter på tobak, fedt og sukker, som øger grænsehandlen.

Venstre afviser at sænke rentefradraget fra 25 til 20 procent fra 2017 til 2020, som regeringen foreslår. De fastslog fhv. finansminister Claus Hjort Frederiksen grundlovsdag til Ritzau ved det tværpolitiske møde på Metalskolen i Jørlunde i Nordsjælland.

/ritzau/