Løkke kræver et byrdestop for virksomhederne

Venstre er glad for regeringens vækstplan, men den skal forbedres og suppleres med et byrdestop.

Løkke kræver et byrdestop for virksomhederne

Venstre kræver, at regeringens vækstplan suppleres med et byrdestop på virksomheder.

I de kommende forhandlinger om planen vil Venstre kræve, at vækstpakken bliver forbedret med færre afgifter, som øger grænsehandlen, og et byrdestop.

- Det bør være i regeringens interesse at lave en politisk aftale om et byrdestop, som værner virksomhederne mod nye skatter og afgifter, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, før regeringen torsdag forhandler vækstplanen med Folketingets partier.

- Ved finanslovforhandlingerne sagde vi, at man burde sætte væksten i det offentlige ned for at lette omkostningerne for dansk erhvervsliv og skabe holdbare danske arbejdspladser.

- Regeringen har været imod hele vejen, men er kommet på andre tanker, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han påpeger samtidig, at Venstre i efteråret ville bevare boligjobordningen, som nu genindføres.

Venstre kræver, at regeringen ikke - efter vækstplanen - øger udgifterne med Enhedslisten, når finansloven skal forhandles.

- Historien er alt for rig på eksempler, hvor regeringen zig-zagger. I finansloven øgede regeringen og Enhedslisten afgifterne med fire milliarder kroner, selv om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) 25. september lovede et stop ved DI's årsmøde, siger han.

Venstre vil af med NOx-afgift og andre energiafgifter samt afgifter, som øger grænsehandlen, påpeger Lars Løkke Rasmussen.

- Grænsehandlen står og blinker. Det er overhovedet ikke omtalt. Når man bevæger sig rundt i det jyske, ved man, hvor enorme problemer man har skabt på grund af den danske afgiftsstruktur, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst