Privatøkonomi

Løkke låner rentefrit af staten

Studerende skal betale renter af pengene, hvis de har fået for meget i SU og skal betale penge tilbage. Venstres tidligere statsminister slipper

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) betaler ikke en krone i rente af den gæld, som han har opbygget til staten takket være sine sene og mangelfulde indberetninger af indtægter til Moderniseringsstyrelsen. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt, Scanpix

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) betaler ikke en krone i rente af den gæld, som han har opbygget til staten takket være sine sene og mangelfulde indberetninger af indtægter til Moderniseringsstyrelsen. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt, Scanpix

KØBENHAVN:Staten opkræver 8,2 procent i morarenter, hvis en studerende har fået for meget udbetalt i SU.

Men tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) betaler ikke en krone i rente af den gæld, som han har opbygget til staten takket være sine sene og mangelfulde indberetninger af indtægter til Moderniseringsstyrelsen.

Det fremgår af et svar fra Moderniseringsstyrelsen til Ekstra Bladet.

Skylder næsten en halv mio

’Moderniseringsstyrelsen (har) ikke krævet eller ydet rente i forbindelse med administrationen af ministereftervederlag,’ skriver direktionssekretær Anders Tuxen i en email.

Som Ekstra Bladet tidligere har afsløret, så nåede Lars Løkkes gæld til staten op på cirka 430.000 kroner ved udgangen af oktober sidste år. Dermed har han fået udbetalt mange hundrede tusinde kroner for meget i ministereftervederlag - og på den baggrund har det været standset siden december.

Men da der ikke er nogen strafrente, har Lars Løkke altså brugt statskassen som en kassekredit til nul procent i rente.

Mindst 30.000 kr.

Til sammenligning skal en almindelig bankkunde betale mindst 30.000 kroner i renter for en tilsvarende kassekredit. Det viser en beregning baseret på Nordeas billigste kassekredit, som har en rente på 10,25 procent.

Forudsætningen for beregningen er Løkkes sene indberetninger og modregninger hos Moderniseringsstyrelsen af honorarerne fra GGGI, Løkkefonden og Nationalbanken samt værdien af fri bil stillet til rådighed af Venstre.

Ifølge Mybanker ligger renten på en kassekredit typisk på over 10 procent - og ikke sjældent på helt op mod 15 procent om året. Dermed kan rente-besparelsen være langt højere alt efter, hvordan en bank ville vurdere Løkkes kreditværdighed.

Stort eftervederlag

Dokumenter fra Statens Administration viser, at Lars Løkke i perioden fra han stoppede som statsminister i efteråret 2011 til udgangen af oktober sidste år har modtaget næsten 1,7 millioner kroner i eftervederlag - plus folketingsgagen på cirka 50.000 kroner om måneden.

Men Venstre-formanden har i hele ovennævnte periode kun fået modregnet 20.000 kroner for et gammelt honorar fra Nationalbanken.

Modregningen blev i øvrigt på Lars Løkkes anmodning delt i to rater i februar og marts 2013.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst