København

Løkke lagde blomster ved ambassade efter terror

Angreb i Bruxelles har kostet mindst 30 livet. Lars Løkke Rasmussen mindes de døde ved Belgiens ambassade

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde tirsdag blomster ved Belgiens ambassade. Foto: Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde tirsdag blomster ved Belgiens ambassade. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:For at vise sin respekt lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag blomster ved den belgiske ambassade i København, efter at Bruxelles tirsdag morgen blev ramt af flere angreb, der kostede mindst 30 livet. Samtidig blev 230 såret, ifølge officielle tal.

Løkke overbragte kondolencer til Belgiens ambassadør i Danmark, Pol De Witte.

- Jeg har givet udtryk for den smerte, vi alle sammen føler på Belgiens vegne. Det, vi oplevede her til morgen, er ganske enkelt forfærdeligt. Det fylder mig med afsky, vrede og sorg.

- Det mest forfærdelige er, at vi står her igen. Vi skal være dygtige hver gang for at bekæmpe terrorangreb. Den terrorist, der vil gå i døden for sin forkvaklede tro, skal kun være heldig én gang, siger Lars Løkke Rasmussen.

Tre bomber

En lufthavn i Bruxelles blev ramt af to eksplosioner omkring klokken 8, mens stationen Maelbeek blev ramt 9.25.

Ifølge det belgiske kriseberedskab er 30 mennesker blevet dræbt ved angrebene. Ti døde i lufthavnen, og 20 da en bombe detonerede i byens metro.

Den militante bevægelse Islamisk Stat har i en erklæring til det islamistiske medie Amaq taget skylden for to bombeangreb i den belgiske hovedstad.

- Nu ved vi - Islamisk Stat har selv taget ansvaret - det er dem endnu engang. Der er mørke, onde kræfter, der vil vores samfundsform til livs.

- Det er en global kamp, der skal kæmpes globalt, og derfor har et meget bredt flertal i Folketinget besluttet at styrke vores bidrag med F-16-fly, specialstyrker og træningsbidrag.

- Det er klart, der er en hjemlig udfordring, der skal tages alvorligt, og det gør vi, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Flere lagde blomster og tændte lys

Flere danskere og politikere var forbi ambassaden tirsdag eftermiddag, hvor de lagde blomster og tændte lys.

Blandt andre var Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) samt Pia Olsen Dyhr (SF) og Pernille Skipper (EL) forbi ambassaden for at vise respekt.

/ritzau/