Løkke: Mit forhold til Skat bliver mellem mig og Skat

Venstres formand siger, at han har betalt den skat, han skal, i forbindelse med partibetalt tøj og en rejse.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, mener ikke, at hans forhold til Skat er en sag for andre end ham selv og Skat.

Det siger han forud for en EU-debat på TV2. Han slår samtidig fast, at han har betalt den nødvendige skat i forhold til sagen om tøj for 152.000 kroner, som Venstres har betalt for ham, samt en rejse til Mallorca for hans hustru og ene søn.

Spørgsmål: Kunne du forestille dig at fremlægge dokumentation, så al tvivl bliver udryddet?

- Jeg synes jo, at forholdet mellem mig og skattevæsnet er mit forhold til skattevæsnet. Jeg har tillid til skattevæsnet.

- Jeg siger det også efter at have søgt sagkyndig bistand, at jeg har betalt den skat, jeg skal, og der er ikke noget, der er kommet frem her de seneste dage, der betyder, at jeg skal lave andre indberetninger til skattevæsnet, end jeg har gjort, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fortæller, at han har købt "meget" tøj af Venstre uden at komme nærmere ind på hvor meget:

- Jeg bliver nødt til at sige, ligesom til de andre spørgsmål, at det jo er min private sag, hvor mange slips jeg køber, og hvor mange jakkesæt jeg køber, siger han til TV2.

Flere af Venstres kandidater til EU-Parlamentet samt flere kritiske røster fra baglandet har efterspurgt, at Løkke fremlægger dokumentationen, så de kan føre valgkamp, uden at sagen stjæler opmærksomheden.

Løkke deler dog ikke frygten. Han mener godt, at vælgerne kan skelne mellem EU og det kommende valg og så den aktuelle sag, der af analytikere er blevet betegnet som Løkkes værste krise som formand.

- Det bestemmer vælgerne jo, og jeg har meget tillid til danskerne. Jeg tror godt, at danskerne kan skelne mellem politik, og hvad handler det her valg om, og den anden sag, siger Løkke i forbindelse med debatten, der også har deltagelse af Folketingets andre partiledere.

Det er første gang siden valget i 2011, at partilederne fra samtlige Folketingets otte partier tørner sammen i en tv-duel.

Det sker forud for valget til EU-Parlamentet og afstemningen om den europæiske patentdomstol søndag 25. maj.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.