Løkke: Nogle bydele er rene parallelsamfund

Regeringen tager hul på debatten om folk med dansk pas, som "ikke vil Danmark". DF er ikke imponeret.

Regeringsseminar i Esbjerg Foto: /ritzau/Nørskov Benjamin

Regeringsseminar i Esbjerg Foto: /ritzau/Nørskov Benjamin

Der er styr på asyltilstrømningen. Og flere flygtninge kommer i arbejde. Men der er lang vej igen, før integrationsproblemerne er løst, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Derfor er udfordringen med parallelsamfund højt på dagsordenen, når regeringen mødes til seminar i Esbjerg mandag og tirsdag.

- Rundt omkring i landet er der slået huller i danmarkskortet. Vi har nogle bysamfund, som er rene parallelsamfund. Det har vi svigtet på historisk, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren slår fast, at regeringen arbejder benhårdt på at slippe af med udlændinge, der ikke skal være i Danmark.

Han henviser til, at udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) for nylig blev enige med Nigeria om en hensigtserklæring, der skal bane vej for, at nigerianere uden opholdstilladelse kan sendes hjem.

Og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) arbejder på at få sendt kriminelle rumænere tilbage til Rumænien.

- Men vi er også nødt til at acceptere, at vi har folk i Danmark, som har dansk pas og er her i tredje generation, som ikke rigtig vil vore samfund. Der kan man ikke bare rive passet i stykker, siger Løkke.

Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, er ikke imponeret.

Det er en overdrivelse at sige, at der er styr på asyltilstrømningen, bare fordi der kommer færre asylansøgere lige nu, mener udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Efter hans mening bør mange tusinde personer sendes ud af Danmark.

- Hvis statsministeren mener noget med det her, skal regeringen stoppe med at give statsborgerskab til folk med flygtningestatus. For de skal ikke være her permanent. De skal sendes hjem igen, siger Martin Henriksen.

- Og så bliver vi nødt til at have en egentlig hjemsendelsesstrategi. Og vi bliver nødt til at sørge for, at asyltilstrømningen kommer endnu længere ned, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.