Løkke: Nogle tusind kroner skal være gevinst ved job

Løkke vil fortsat ikke sætte et præcist tal på, hvor meget der skal til for at det kan betale sig at arbejde.

Det skal kunne betale sig at arbejde er et af de centrale valgtemaer for Venstre.

Men med 18 dage tilbage til valgdagen vil partiets formand fortsat ikke give et præcist tal på, hvor meget der skal til for, at det kan betale sig at arbejde.

- Det skal være nogle tusind kroner, siger Lars Løkke Rasmussen i TV2's valgduel søndag aften uden dog at komme det nærmere.

Dermed kan danskerne heller ikke vide, hvor meget Lars Løkke Rasmussen vil lempe skatten for de laveste indkomster. Løkke udsteder heller ikke en garanti for, at han kan sikre danskere med de laveste indkomster "nogle tusind kroner" i gevinst ved at arbejde.

- Kan jeg stå og love det her i dag? Nej, det kan jeg ikke, men jeg kan sætte en retning, siger Lars Løkke Rasmussen.

Søndagens debat gav heller ikke svar på, hvor højt eller lavt Venstre vil sætte det såkaldte kontanthjælpsloft. Det skal sammen med skattelettelsen gøre det mere attraktivt at arbejde.

Lars Løkke Rasmussen har i valgkampens første dage forsøgt at sætte fokus på problemet med for høje offentlige ydelser med to eksempler fra henholdsvis virksomheden Panorama i Taastrup og bageriet i Svinninge.

Begge eksempler er der dog blevet sat spørgsmålstegn ved. I eksemplet fra Svinninge Bageri viste det sig, at der slet ikke var tale om en kontanthjælpsmodtager, men en kvinde på dagpenge, der angiveligt havde sagt nej til et job til 23.500 kroner om måneden, fordi det bedre kunne betale sig at være på dagpenge.

Dagpengeniveauet er generelt højere end kontanthjælp, og derfor kunne det være oplagt for Venstre at tage fat i dagpengene, hvis partiet vil gøre det mere attraktivt at arbejde.

Løkke gav dog et valgløfte i søndagens duel: Venstre vil ikke sætte dagpengene ned:

- Vi har ikke tænkt os at pille ved dagpengeniveauet på nogen som helst måde, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.