Løkke: Ny regering skal skabe optimisme

Statsminister Lars Løkke Rasmussen bekræfter, at Venstre, Liberal Alliance og De Konservative er enige.

Nyt regeringsgrundlag præsenteres på Marienborg Foto: Scanpix/Keld Navntoft

Nyt regeringsgrundlag præsenteres på Marienborg Foto: Scanpix/Keld Navntoft

Det har ligget i kortene lige siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sidste lørdag inviterede Liberal Alliance og De Konservative til at træde ind i regeringen. Og nu er det officielt.

Danmark får en ny trekløverregering bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative. Det bekræfter Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde på Marienborg.

- Vi har nu et grundlag, vi er enige om. Så Venstre, Liberal Alliance og De Konservative i morgen kan danne en ny trekløverregering, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fastslår, at de nye ministre vil blive præsenteret på et pressemøde på Amalienborg mandag.

Den nye regering skal ifølge statsministeren sikre et bedre Danmark for alle grupper:

- Vi har et regeringsgrundlag, som kan skabe optimisme. Som lægger vægt på flid, hårdt arbejde, og hvor sociale og økonomiske skel mellem mennesker er små.

- Det vil sikre, at vi kan give et trygt land videre til vores børnebørn, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fremhæver fire centrale elementer i regeringsgrundlaget:

For det første skal alle unge skal have en uddannelse. Regeringen vil afsætte en halv milliard kroner til de mest udsatte skoler.

For det andet skal alle danskere skal have gavn af globaliseringen. Regeringen vil etablere et særligt råd, som kan give bud på, hvordan alle kan få del i fordelene ved globaliseringen.

For det tredje skal de mennesker, som er havnet på kanten af arbejdsmarkedet hjælpes. Inden jul vil regeringen fremsætte forslag om en jobpræmie til langtidsledige, der kommer i arbejde.

For det fjerde skal danskerne have "god offentlig service". Det forudsætter ifølge Løkke respekt for de offentligt ansattes faglighed. Derfor nedsætter regeringen en ledelseskommission, som skal sikre bedre offentlig ledelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.