Løkke og Frederiksen tyvstarter valgkampen med tv-duel

Den første tid i en valgkamp kan være afgørende. Der er meget på spil, når Løkke og Frederiksen mødes søndag.

Søndag mødes Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) i en tv-duel. Den kan blive afgørende for det kommende valg, fortæller Hans Engell.

Søndag mødes Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) i en tv-duel. Den kan blive afgørende for det kommende valg, fortæller Hans Engell.

KØBENHAVN:Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, tyvstarter for alvor valgkampen, når de mødes søndag aften i en tv-duel.

Det sker klokken 21 på DR1.

Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen har ofte stået over for hinanden i debatter og i Folketingssalen. Men det er første gang, at de to statsministerkandidater skal mødes i en tv-duel så tæt på et folketingsvalg.

Og det er utrolig vigtigt, at de 40 minutter bliver brugt rigtigt. Det fortæller politisk kommentator Hans Engell.

Han forventer sig et kontant og hårdt opgør, hvor retorikken bliver skarp. Engell påpeger, at "kemien mellem dem ikke svinger specielt godt".

- Der er utrolig meget på spil. De sidste valg har vist, at de første otte-ti dage i valgkampen kan blive helt afgørende. Den, der kommer skidt fra start, har meget svært ved at komme tilbage i en treugers valgkamp, siger han.

- Forventningen vil være, at det indtryk vi får af det her topopgør, vil være det, der kommer til at præge os i den kommende tid frem til den egentlige valgkamp går i gang.

Hans Engell fortæller, at valgkampen er gået i gang, allerede inden valget er udskrevet.

Han henviser blandt andet til, at Mette Frederiksen har sat "dybe stød ind" og flyttet meningsmålinger på sit pensionsudspil, og det er lykkedes hende at skabe kraftig tvivl om Løkkes sundhedsplan.

Løkke Rasmussen mener, at Frederiksen både på sundhedsområdet og pensionsområdet er kommet med "letvægterudspil", der ikke er regnet igennem, siger Engell.

Lars Løkke Rasmussen, der både har været amtsborgmester, indenrigs- og sundhedsminister, finansminister og nu er statsminister, har ifølge kommentatoren en fordel på grund af sin erfaring.

- Det er en kæmpe fordel. Han vil gerne have flere møder. Det er, fordi Løkke føler, at han har overhånden, når de mødes i direkte konfrontation, siger kommentatoren.

Mette Frederiksen, der har været justitsminister og beskæftigelsesminister, er begyndt at ændre sin stil en smule.

- Det var helt tydeligt ved statsministerens spørgetime tirsdag, der havde hun lagt en meget mere humoristisk stil og forsøgte at være mere afslappet - lidt blødere i det og ikke så hård.

Selv om Lars Løkke Rasmussen ikke har udskrevet valget endnu, så er det sikkert, at det er afholdt inden for tre måneder. Valget skal senest afholdes den 17. juni i år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.