Løkke på kvotesamråd: Jeg har givet korrekte oplysninger

Selvfølgelig kan man ikke købe sig til indflydelse på regeringens politik, forsikrer statsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger på samråd onsdag, at han på et samråd i november gav "korrekte" og "fyldestgørende" oplysninger om sin relation til de såkaldte kvotekonger.

- Jeg vil gerne med det samme understrege, at det er min klare opfattelse, at de oplysninger, jeg gav på det pågældende samråd, var både korrekte og fyldestgørende, siger Løkke i sin indledning på det velbesøgte samråd.

- Jeg har ikke afvist nogen relation til kvotekonger. Jeg har derimod meget klart sagt, at jeg ikke har nogen relation, som på nogen måde skulle være styrende for, hvad jeg går og tænker.

Statsministeren afviser samtidig igen, at han på nogen måde skulle være blevet påvirket i sit arbejde som statsminister af forholdet til en bestemt storfisker i Thyborøn.

- Jeg har givetvis mødt alle mulige forskellige fiskere med alle mulige forskellige interesser gennem årene.

- Alle disse relationer har på forskellig vis bidraget med at give mig en viden på dette område. Og det mener jeg grundlæggende er godt.

- Men ingen af disse relationer har på nogen måde været styrende for hverken min eller regeringens fiskeripolitik. Og jeg tror da i øvrigt, at jeg ikke er den eneste her i udvalget, der har en relation til en fisker.

- Ligesom min relation ikke har betydning for min eller regeringens fiskeripolitik, lige så overbevist er jeg om, at andre politikeres relationer til fiskere ikke har betydning for deres arbejde, siger Løkke.

Statsministeren er blevet indkaldt til et nyt samråd, efter at Ekstra Bladet har afdækket, at han har modtaget et sommerhusophold til en værdi af 10.000 kroner i gave af storfiskeren John-Anker Hametner Larsen fra Thyborøn.

Samtidig har Ekstra Bladet beskrevet, at Hametner på den årlige nytårskur 21. januar i år sammen med 11 andre storfiskere og fiskerivirksomheder har givet 190.004 kroner ud af i alt 372.829 indsamlede kroner til Løkkefonden.

Det er Lars Løkke Rasmussen, der har taget initiativ til fonden for at hjælpe udsatte drenge. I dag er hans kone, Sólrun Løkke Rasmussen, formand.

Men donationerne har ikke betydning for Løkkes politik, forsikrer han:

- Jeg har relationer til rigtig, rigtig mange mennesker. Og nogle af dem har jeg, fordi de på den ene eller anden måde også er blevet involveret i fondens arbejde for drenge på kanten.

- Det gælder den relation til den fisker, som vel er omdrejningspunktet for dagens samråd. Men det gælder også en række virksomheder og fagforeninger som Dansk Metal og 3F, som begge har støttet fonden.

Løkke afviser, at han på det første samråd burde have fortalt om sommerhusopholdet og en firmafest hos Hametner, som han deltog i sammen med Sólrun Løkke Rasmussen.

- Burde jeg have nævnt disse ting eller andre konkrete situationer, hvor jeg har truffet denne eller andre fiskere? Nej. Det mener jeg ganske enkelt ikke er en rigtig målestok at trække ned over tingene.

Samrådet i november handlede ikke om Løkkes relationer til storfiskere, men om hvorfor han valgte at flytte fiskeriområdet fra Esben Lunde Larsen (V) til Karen Ellemann, fastslår Løkke:

- Jeg har givet korrekte og fyldestgørende oplysninger. Det er noget andet, end at de skulle være udtømmende.

ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.