Løkke retter blikket fremad efter krisen i blå blok

Statsministeren har atter fokus på flygtningekrisen og udvikling i hele Danmark, fastslår han på spørgetime.

Spørgetime med Statsministeren Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Spørgetime med Statsministeren Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Regeringens opmærksomhed de seneste dage været rettet mod krisen blandt de borgerlige partier efter sagen om den nu tidligere fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

Men arbejdet må fortsætte, og der er masser at tage fat på, fastslår Lars Løkke Rasmussen på tirsdagens spørgetime i Folketinget.

Her havde statsministeren trods kritik for sin rolle i den opskruede konflikt overskud til en selvironisk bemærkning:

- Det giver nogle særlige udfordringer at være en mindretalsregering. Det er et faktum, som jeg ikke tror, vil bestrides af nogen, og som også har været understreget på forskellig vis af den sidste uges begivenheder, sagde Løkke med et smil på læben, men tilføjede:

- Det har givet anledning til alvor og eftertanke. En eftertanke om måden, vi samarbejder på. Det har vi drøftet med vores parlamentarisk grundlag.

- Når det gælder, hvad vi samarbejder om, er mit fokus til gengæld uændret. Danmark står over for meget store udfordringer, hvor det gør en afgørende forskel, at landet har en liberal regering, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han peger på regeringens prioriteter i den kommende tid:

- Vi skal genskabe vækst. Vi skal genskabe udvikling i hele Danmark. Vi skal udvikle og forbedre vores velfærd i en situation, hvor den offentlige økonomi er presset, siger han.

Derfor skal tusindvis af danskere ifølge statsministeren flyttes fra passiv forsørgelse og over i arbejdsfællesskabet. Desuden er de mange flygtninge højt på dagsordenen.

- Og vi står ikke mindst midt i en kæmpemæssig migrations- og flygtningekrise, som sætter hele Europa og dermed også Danmark under et hidtil uset pres, siger Lars Løkke.

Her er regeringens fokus både rettet mod trepartsforhandlingerne med arbejdsmarkedets parter og topartsforhandlingerne med kommunerne. Begge steder er målet i første omgang at få flygtninge hurtigere i job.

Samtidig har statsministeren selv to topmøder i Bruxelles skrevet i kalenderen i de kommende to uger. Her skal EU-landenes ledere forsøge at finde en vej ud af det tiltagende uenighed om flygtninge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.