Løkke sår tvivl om behov for tillægspakke

Statsminister Lars Løkke Rasmussen taler behovet for en grøn tillægspakke til landbrugspakken ned.

Ny minister Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Ny minister Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sætter nu et stort spørgsmålstegn ved, om der overhovedet er behov for en grøn tillægspakke til landbrugspakken.

Tillægspakken var ellers en af de ting, som han selv forhandlede med De Konservative om i sidste uge i et forsøg på at løse tillidskrisen omkring daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

I Folketingets spørgetime afviser Lars Løkke Rasmussen et spørgsmål fra Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, om hvorvidt der venter en "miljøregning" for landbrugspakken.

- Regeringen mener ikke, at der ligger en miljøregning, som vi objektivt set har behov for at samle op, siger Lars Løkke Rasmussen.

De Konservative har ønsket en tillægsaftale for at rette op på, at landbrugspakken i de første år ikke i sig selv giver et grønt plus.

Eva Kjer Hansen fik i sidste uge kritik fra syv forskere, fordi ministerens udtalelser må forstås som om, landbrugspakken er god for naturen fra år ét. Det er ikke korrekt, mener forskerne, mens Eva Kjer Hansen afviser, at hun har misinformeret Folketinget.

Det var den strid, der førte til De Konservatives mistillid til ministeren og den efterfølgende ministerrokade, hvor Esben Lunde Larsen (V) mandag afløste Eva Kjer Hansen på posten som miljø- og fødevareminister.

Partierne i rød blok har tilbudt De Konservative et flertal for en grøn tillægspakke, der kan mindske udledningen af kvælstof i landbrugspakkens første år.

Og den bør gennemføres, mener Mette Frederiksen:

- Jeg må forstå det sådan, at statsministeren også mener, at der er en miljøregning, der skal betales.

Løkke svarer ikke direkte på hendes spørgsmål om, hvorvidt der kommer en tillægsaftale.

Han lægger dog op til, at den nye miljø- og fødevareminister skal tale med partierne bag landbrugspakken, når han har fået sat sig ind i stoffet. Men det fremgår ikke helt klart, om forhandlingerne rent faktisk skal munde ud i en tillægspakke.

Efter spørgetimen antyder Løkke dog, at forløbet i slutningen af sidste uge, hvor De Konservative endte med at trække tæppet væk under Eva Kjer Hansen, gør det tvivlsomt, om der kommer en tillægsaftale.

Han forklarer, at de forhandlinger, der foregik onsdag til fredag havde til formål at undgå "dramatiske konklusioner".

- I stedet for at ty til dramatiske konklusioner, ville vi give os selv lidt tid og se, om vi kunne forhandle en tillids- og tillægsaftale, der kunne genoprette tilliden til ministeren, siger Løkke.

- Det forløb i sig selv endte uforløst. Nu er vi der, hvor et lovforslag er vedtaget, og det er godt.

Han understreger dog, at det ikke er det sidste, man kommer til at høre til regeringen, når det drejer sig om miljøpolitik.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.