Løkke: Søren Pind satte rokaden i gang

Lars Løkke Rasmussen har "respekt for", at Søren Pind ønsker at prøve en anden karriere end dansk politik.

Politik 2. maj 2018 11:32 - Opdateret 2. maj 2018 12:07

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lægger ikke skjul på, at det ikke var hans ønske at gennemføre onsdagens ministerrokade.

Men der var ikke noget valg, efter uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) tirsdag meddelte, at han vil ud af dansk politik:

- Jeg er ikke sådan en, der går og rokerer i tide og utide. Men jeg har fuld respekt for, at Søren, som jeg har kendt, siden han var 16 år, gerne vil prøve noget andet.

- Det er selvfølgelig det, der sætter det her i gang, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren havde dog selv flere overraskelser i ærmet, da rokaden få minutter før ankomsten til Amalienborg blev offentliggjort.

Løkke præsenterede både et helt nyt navn på ministerholdet, et comeback og et overraskende farvel til Karen Elllemann (V) som minister:

- Jeg har bedt Karen Ellemann om at træde tilbage som minister med det dybtfølte håb om, at hun bliver Venstres første kvindelige gruppeformand, siger Lars Løkke Rasmussen.

I givet fald vil hun overtage gruppeformandsposten fra Søren Gade (V), som har meddelt, at han træder tilbage for at stille op til Europa-Parlamentet næste år.

Lars Løkke Rasmussen valgte også at give comeback til Eva Kjer Hansen på ministerholdet.

Eva Kjer Hansen måtte ellers tidligere i regeringsperioden forlade posten som miljø- og fødevareminister, da De Konservative mistede tilliden til hende som følge af sagen om landbrugspakken.

Siden er De Konservative dog selv trådt ind i regeringen, hvor de nu skal samarbejde med den politiker, de tidligere væltede.

- Eva Kjer Hansen er en gæv sønderjyde, og hun har både beskæftiget sig med fiskeripolitik og udenrigspolitik, sagde Løkke foran Amalienborg.

Løkkes sidste overraskelse var udnævnelsen af en uddannelses- og forskningsminister, som ikke tidligere har stillet op for Venstre: Erhvervsmanden Tommy Ahlers, der er og forbliver medlem af Disruptionrådet.

- Han er den helt rigtige mand i spidsen for vores uddannelse- og forskningsindsats, så vi også får noget at leve af i fremtiden, siger Løkke.

- Jeg er glad for, at Tommy vil søge opstilling til næste folketingsvalg for Venstre.

Det kom til gengæld ikke som den helt store overraskelse, at Jakob Ellemann-Jensen skifter posten som politisk ordfører ud med en plads på ministerholdet.

Han bliver miljø- og fødevareminister efter Esben Lunde Larsen (V), som også har valgt at træde tilbage.

- Jeg tror ikke, der er to meninger om, at Jakob Ellemann-Jensen er en dygtig politisk ordfører. Nu skal han arbejde for bæredygtighed og mindre støj og møg i de store byer, siger Lars Løkke Rasmussen./ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...