Løkke svarer på rejsekritik: Jeg har fulgt reglerne

Lars Løkke flyver fremover på businessclass, når han skal ud og hjælpe den tredje verden med grøn vækst.

Løkke svarer på rejsekritik: Jeg har fulgt reglerne

Det er ikke rimeligt og derfor slut med at rejse rundt på 1. klasse som formand for den internationale klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI).

- Nej, det er ikke rimeligt, og det er også den præcise grund til, at reglerne er blevet lavet om, siger debattens midtpunkt Lars Løkke Rasmussen torsdag til TV2.

Hans udsagn kommer, efter at det er kommet frem, at Løkke har rejst rundt på første klasse, der blandt andet byder på kaviar og dyr champagne. Rejserne er foretaget i Lars Løkke Rasmussens egenskab af formand for klimafonden.

Hovedpersonen slår dog fast, at han - i hvert fald på papiret - ikke har gjort noget forkert, da han brugte over 777.000 bistandskroner på flybilletter på sine 15 rejser for GGGI.

- Jeg trådte ind i det her job på anbefaling af den koreanske præsident, og i øvrigt den danske regering, og har i starten rejst efter de retningslinjer, der var, og som den danske regering også har kendskab til.

- Dem har jeg så selv justeret nu, således at jeg med tilbagevirkende kraft rejser fuldstændig som en anden dansk minister, siger Venstre-formanden.

Debatten fik flere oplysninger torsdag, da både TV2 og Ekstra Bladet har søgt aktindsigt i en redegørelse fra GGGI til udviklingsminister Christian Friis Bach (R), som omhandlede Lars Løkke Rasmussens rejseaktivitet for klimafonden.

Aktindsigten afslørede, at en returbillet i gennemsnit har kostet 52.000 kroner, hver gang Venstre-lederen er steget ind i et fly for GGGI.

Ekstra Bladet har dog gennemgået Løkkes 15 rejser yderligere - og reelt viser de nye oplysninger, at alene flybilletterne har kostet hele 64.000 kroner på 11 af Venstre-lederens rejser.

Men det er altså slut nu med de fine forhold, som mange kritikere mener burde have fået formandens indre alarmklokker til at ringe.

- Jeg har tænkt over rigtig mange ting, og der er mange alarmklokker, der har ringet i mit hoved, da jeg fik den her position, som blev præsenteret som ti arbejdsdage om året, men som har været en sej kamp for at dreje organisationen, så vi blandt andet har en ordentlig rejsepolitik.

- Og det er også derfor, jeg har justeret reglerne ind, siger Lars Løkke til TV2.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.