Løkke tager ikke bilag med til hovedbestyrelsen

Lars Løkke Rasmussen lægger ikke op til at dokumentere over for hovedbestyrelsen, at han har betalt skat.

Når Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, næste tirsdag skal forsøge at vinde opbakning i Venstres hovedbestyrelse, så bliver det efter alt at dømme uden at vise bilag.

På spørgsmålet om, hvorvidt han vil fremlægge dokumentation over for hovedbestyrelsen for, hvad han har betalt i skat, og hvor meget han har betalt tilbage til Venstres partikasse for tøj og en ferierejse, siger Lars Løkke Rasmussen:

- Der er givet en fuld og detaljeret redegørelse til forretningsudvalget, som er baggrunden for, at forretningsudvalget erklærede sig tilfreds.

- Både med den konkrete sag, men jo nok så meget med, at vi i Venstre i forbindelse med partisekretærskiftet i 2012 har et sæt interne retningslinjer, som skaber fuldstændig sikkerhed for, at alle midler disponeres inden for de rammer, som er bevilget.

- Og at vores udgifter er i compliance (overensstemmelse, red.) med dansk skattelovgivning, og at alt revideres forskriftsmæssigt, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Jeg vil da tro, at Venstres partisekretær tilsvarende vil være parat til på hovedbestyrelsesmødet at svare på de spørgsmål, som må være relevante for at få denne sag afklaret. Men det spørgsmål skal i rette til ham.

Flere i Venstres bagland har bedt om at se dokumentation, da der er tvivl om flere dele af Venstres forklaring om tøjkøbet. Tillidskrisen i Venstre er så alvorlig, at flere direkte er stået frem med budskabet om, at Løkke bør gå af, så Venstre igen kan tale politik.

Da Lars Løkke Rasmussen mandag aften deltog i DR-programmet Aftenshowet, blev han også spurgt til, hvorfor han ikke bare lægger bilagene frem for at få lukket sagen. Til det svarede Løkke:

- Jamen, det ville være omvendt bevisbyrde.

- Det svarer til, at du bliver beskyldt for at slå din kone gul og blå. Det, kan man så gå og sige hele ugen, ikke passer, men den eneste måde, man kan bevise det på, er at tage et nøgenbillede og lægge det ud på nettet for at bevise, at hun ikke er gul og blå. Det går simpelthen ikke.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst