Løkke til regeringen: Lad os forhandle skat

Venstre melder sig atter klar til at forhandle skat. Det sker efter konservative advarsler om "sidste chance".

Løkke til regeringen: Lad os forhandle skat

Venstre er på vej tilbage til skatteforhandlingerne.

Sådan lyder budskabet fra partiformand Lars Løkke Rasmussen (V), som fredag sender en delegation af sted, der skal sætte sig til forhandlingsbordet med regeringen.

- Vi vil gerne sende et forhandlingshold ind i Finansministeriet i morgen, fortæller han fra Rio de Janeiro til TV2 Nyhederne torsdag aften.

- Jeg har lagt en skitse frem, som rummer masser af kompromismuligheder, tilføjer Løkke med henvisning til det forslag, han præsenterede i weekenden, og som økonomiminister Margrethe Vestager (R) forkastede som "markant underfinansieret".

Han afviser, at det er den konservative leder, Lars Barfoeds, opfordring til Venstre om at komme ind i forhandlingerne igen, som har fået ham på banen igen.

- Det er mere det forhold, at regeringen forhandler med Enhedslisten, forklarer Lars Løkke Rasmussen.

Han har angiveligt forsøgt at få en samtale med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Rio. Men, som Lars Løkke siger det: "Det har hun ikke haft lyst til".

- Jeg kan høre derhjemme, at finansministeren siger, at hans dør står åben, den kan jeg ikke gå ind af, fordi jeg er i Rio, og derfor har jeg henvendt mig til økonomiministeren og finansministeren og sagt, at vi vil gerne give det her et sidste forsøg, siger han.

Lars Løkke Rasmussen understreger, at Venstre stadig nægter at pille ved rentefradragsretten for boligejerne og forringe forholdene for pensionisterne.

Politisk kommentator og tidligere konservativ minister Hans Engell peger på, at Lars Løkkes nye seneste skridt er tegn på, at han er presset.

Venstre er nemlig ikke sluppet "alt for kønt" ud af den seneste uges skattedebat og rejsen til Rio, lyder det.

- Venstre vil gerne til forhandlingsbordet, men der kommer ingen nye politiske udspil, og regeringen afviste sidst Venstres udspil, siger Hans Engell.

- Det hele er mere et spil for galleriet, tilføjer han.

/ritzau/