Løkke: Trekløverregering er ikke nogen nødløsning

Statsministeren afviser, at hans forslag om en ny regering er en nødløsning på en fastfrossen situation

Foto: Henning Bagger / Scanpix

Foto: Henning Bagger / Scanpix

INDLAND:En trekløverregering er ikke en nødløsning. Det er en mulighed, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin afsluttende tale på Venstres landsmøde i Herning.

- Jeg ved godt, at det er firkløveret, der giver lykke. Men det er trekløvere, der er flest af. Og det er en meget god symbolik. For hvis vi danner en regering, så skal den ikke være for de få, men de mange, siger han.

Han skoser samtidig pressen og kommentatorerne for allerede at spekulere i ministerposter.

- Hvem skal sidde i hvilke biler, hvor mange biler skal der være og den slags ting. Og det er også interessant, siger Løkke.

- Men det starter og slutter et andet sted. Det handler om politik. Og jeg er glad for, at Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen har taget invitationen til sig. De har begge givet tilsagn om at gå konstruktivt ind i drøftelserne.

De tre partiledere mødes til forhandlinger på Marienborg mandag middag. Og der skal diskuteres meget andet end den omstridte topskat, lader statsministeren forstå.

- Politik er meget mere end topskat, siger Løkke.

- Hvis vi på Christiansborg får skabt ro om det borgerlige-liberale samarbejde, så der kommer fokus på resultaterne og mere pres på den opposition, som i øjeblikket ikke tager ansvar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.