Løkke tror ikke på nye forhandlinger om skat

Lars Løkke Rasmussen har svært ved at se en grund til at sætte sig til nye forhandlinger med regeringen.

Løkke tror ikke på nye forhandlinger om skat

Lars Løkke Rasmussen (V) kan ikke se noget grundlag at forhandle videre med regeringen om en skatteaftale.

Det siger han til TV2 News, efter at regeringen har afvist at forhandle videre med afsæt i Venstres forslag til en aftale om skatten for 2013, 2014 og 2015.

- Der bliver ikke forhandlinger med Venstre, før at regeringen kommer på andre tanker, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Vi har forslået, at vi koncentrerer os om det væsentlige, nemlig hvad vi skal betale i skat de næste tre år. Men det har regeringen i dag pure afvist, siger Lars Løkke Rasmussen.

- I stedet for at lave en kæmpe masterplan for de næste 20 år, så foreslår vi, at vi koncentrerer os om de næste tre år. Vores uenigheder på den lange bane skal ikke forhindre os i at lave noget fornuftigt på den korte bane, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han erkender, at mange af de ting, der har det lange perspektiv, er det uhyggeligt svært at blive enig med regeringen om.

- Det er også derfor, at vi har foreslået, at vi koncentrerer os om det væsentlige, kommer regeringen i møde og er konstruktive med et forslag til en kortere aftale for de kommende tre-fire år, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han afviser, at Venstre er kommet med et oplæg, der ikke hænger økonomisk sammen.

- Vi har ikke fremlagt noget, der er uansvarligt. Det ligger jo ikke til os at være uansvarlige. Og vi har ikke meldt os ud af samarbejdet, vi er blevet meldt ud, tilføjer han fra lufthavnen kort tid før afgang mod Rio.

Lars Løkke Rasmussen rejser til Rio søndag og kommer først hjem igen den 26. juni, og i den mellemliggende uge kan der ikke forhandles videre om en skatteaftale.

På sidelinjen står De Konservatives Lars Barfoed, der kritiserer, at hverken Venstre eller regeringen efterhånden er i stand til at gennemskue det spil, de har gang i.

- Jeg er dødhamrende træt af konstant at se, at poltik bliver til taktik og drillerier. De udfordringer, vi har i Danmark, er for store til drillerier og til at udstille hinanden, siger Lars Barfoed til TV2.

/ritzau/