Løkke: Vi er klar til at forhandle om finanslov

Der er positive tegn i økonomien, men erhvervslivet skal have lettet afgifterne for at skabe job, siger Løkke.

6. september 2013 13:21 - Opdateret 6. september 2013 13:24

Løkke: Vi er klar til at forhandle om finanslov

"Færre afgifter - flere arbejdspladser" er igen i år overskriften på Venstres finanslovforslag.

Ifølge Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, skyldes det, at der fortsat skal laves en "markant" indsats for at skabe nye job i Danmark.

- Det er desværre for tidligt at sige, at dansk økonomi er ude af krisen, selvom noget tyder på, at økonomien er ved at stabilisere sig.

- Det er muligt, at der er et stemningsskifte på vej, men den skal gerne brede sig, og det vil Venstres forslag være med til at sikre, siger Lars Løkke Rasmussen ved fredagens fremlæggelse af partiets finanslovforslag.

Venstres forslag bygger blandt andet på nulvækst i den offentlige sektor og store besparelser på ulandsbistanden. Pengene skal først og fremmest gå til lavere skatter og afgifter.

- Samlet set rummer vores udspil skatte- og afgiftslettelser for fem milliarder, siger Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

Venstre vil spare 2,5 milliarder kroner på udviklingsbistanden, 1,5 milliarder kroner på en reform af beskæftigelsesindsatsen, 300 millioner kroner på DSB samt besparelser på udlændingeområdet. Samtidig vil man indføre nulvækst i den offentlige sektor.

- Venstre ønsker at trække regeringen væk fra Enhedslisten. Venstre ønsker at fortsætte en offensiv reformdagsorden. Vi er klar til forhandlinger med regeringen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Venstres finansordfører, Peter Christensen, giver udspillet samlet set mulighed for lettelser til virksomhederne på fem milliarder kroner, og det efterlader en pulje på en milliard kroner til initiativer, som kan forbedre velfærden.

Udspillet indeholder så mange uspiselige ting for regeringen, at politisk kommentator Hans Engell kalder udspillet en gratis omgang, der skubber regeringen direkte i armene på Enhedslisten.

Lars Løkke Rasmussen fastholder dog, at Venstre er klar til at forhandle:

- Det her, det er vores udspil. Det er ikke ultimative krav. Det er ikke sådan, at hvis Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon ikke vil skrive under på den stiplede linje, så vil vi ikke forhandle med dem. Det her er et udspil, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...