Løkke vil fortsætte stramninger for asylansøgere

Regeringen vil fortsætte med at stramme vilkårene for de personer, der kommer til Danmark, siger Løkke.

Ritzau
Folketingets åbning Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
4. oktober 2016 12:56

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lægger i sin åbningstale op til, at 2025-forhandlingerne skal ende med nye udlændingestramninger.

Regeringen har allerede i forbindelse med 2025-planen fremlagt et udlændingeudspil. Og der er fortsat behov for at stramme for at passe på Danmark. Det viser krisen sidste år, siger Løkke:

- Da vi åbnede Folketinget for et år siden, stod Danmark og Europa midt i flygtninge- og migrantkrisen. En krise med rod i dybt komplicerede konflikter.

- Med potentielt store konsekvenser for vores økonomi. Vores værdier. Vores samhørighed som land. Ordentligheden, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Løkke er "alle i EU" nu enige om, at man ikke igen vil opleve den ukontrollable tilstrømning af flygtninge, som vi så sidste år. Samtidig har regeringen med støtte fra et flertal i Folketinget gennemført stramninger.

Blandt dem en ny integrationsydelse.

- Fordi vi mener, det er rimeligt. Og for at færre skal komme hertil. Det har virket. Vi har bremset op. Sidste år kom der over 21.000 asylansøgere til Danmark. I år er der per 1. oktober kommet godt 5000.

- Nu skal vi holde fast. Derfor fortsætter vi med at stramme vilkårene for dem, vi lukker ind, siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen vil blandt andet indføre en indføre en nødbremse, så Danmark kan afvise asylansøgere ved grænsen, hvis der opstår en krisesituation, der sætter de danske grænser under pres.

Samtidig vil regeringen ifølge Løkke "se kritisk på de dele af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, hvor fortolkningen er gået for langt".

- Vi skal tilbage til kernen. Regeringen fører en realistisk og konsekvent udlændingepolitik. Det er mit første pejlemærke mod et stærkere Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger, at regeringen til gengæld vil hjælpe flygtninge i nærområderne. Her er Danmark fortsat i verdenstoppen trods kritik af regeringens nedskæringer på udviklingsbistanden.

- Danmark er et af kun seks lande, der lever op til FN's målsætning om udviklingsbistand.

- Vi er blandt de største nødhjælpsdonorer i verden i forhold til vores størrelse. Og nu gør vi endnu mere. Regeringen vil styrke den danske nærområdeindsats, så der bliver flere penge til humanitær hjælp end nogensinde før.

- Det er netop muligt, fordi vi har strammet udlændingepolitikken og indført integrationsydelsen. Når udgifterne til asylansøgere falder i Danmark, så kan vi hjælpe flere tæt på hjemlandet.

- For mig giver det indlysende mere mening at hjælpe flygtningene i Jordan eller Libanon end i Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...