Løkke vil sænke skatter og slanke staten

Venstre vil sænke skat for at skabe vækst, men ikke sætte tal på, siger partiformanden Lars Løkke Rasmussen

Løkke vil sænke skatter og slanke staten

Skatten skal ned for at genskabe den økonomiske vækst i Danmark.

Sådan siger Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen. Han vil ikke sætte tal på, selv om forhenværende finansminister Claus Hjort Frederiksen har peget på, at danskerne skal ned i nærheden af den lavere tyske løn og lavere svensk skat.

- Lønninger forhandles på arbejdsmarkedet. Det har hverken Claus eller jeg nogen interesse i at blande os i direkte.

- Det sagt, er det en meget præcis analyse, som Claus Hjort giver: Vi har som nation brug for at drive skattetrykket ned, siger Lars Løkke Rasmussen.

Danmarks udfordring er ikke at sænke løn eller omkostninger til et kinesisk eller indisk niveau. Danske virksomheders konkurrenceevne er så sløj, at vi taber arbejdspladser til Sverige og Tyskland, påpeger Venstres partiformand.

- Kigger man på vore nærmeste nabolande, så fremstår vi skævt og anderledes. For år tilbage konkurrerede Danmark og Sverige om at have verdens største skattetryk. Den konkurrence har vi nu vundet, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det er en konkurrence, vi mindst har brug for at vinde.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efterlyste tirsdag en forklaring på, hvor Venstre vil finde cirka 60 milliarder kroner med et svensk skatteniveau. Lars Løkke Rasmussen vil ikke uddybe, hvor lav den offentlige vækst skal være for at nå Venstres mål.

- Lige nu og her støtter vi den nulvækst, regeringen har lagt op til. Der er åbenbart opstået en helt ny konsensus i dansk politik om, at nulvækst i 2013 er saliggørende, siger han.

Venstre drøfter gerne besparelser på tandrensning og høreapparater, men retningen skal være rigtig, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Der er ikke noget perspektiv i at gøre det dyrere for danskerne for bare at øge det offentlige forbrug, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.