Løkken-garant tabte i landsretten

Nordjysk pensionist får alligevel ikke erstatning for sin tabte garantkapital i Løkken Sparekasse

En tidligere garant i Løkken Sparekasse skal ikke have erstatning for sin tabte garantikapital, siger Vestre Landsret. Arkivfoto: Henrik Louis

En tidligere garant i Løkken Sparekasse skal ikke have erstatning for sin tabte garantikapital, siger Vestre Landsret. Arkivfoto: Henrik Louis

LØKKEN:Vestre Landsret har afgjort, at en 67-årig kvindelig pensionist fra Aalborg ikke skal have erstatning for sin tabte garantikapital i Løkken Sparekasse.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Retten i Aalborg afgjorde ellers sidste år, at kvinden skulle have en erstatning på 147.000 kroner af Finansiel Stabilitet, som har overtaget forpligtelserne efter Løkken Sparekasse, der krakkede i 2009.

Staten vandt igen

Men den afgørelse har landsretten altså nu omgjort og bestemt, at den uheldige garant ingen erstatning skal have.

Med konkursen i Løkken Sparekasse mistede hun hele sin pensionsopsparing, som var placeret i garantbeviser i Løkken Sparekasse.

Efter den seneste dom fører statsselskabet Finansiel Stabilitet to-nul i retsopgøret med de tidligere garanter i Løkken Sparekasse.

Svært at stå alene

I november sidste år afgjorde Retten i Aalborg i en lignende sag, at en anden tidligere garant ikke skulle have erstatning for sin tabte garantkapital. Den dom er anket til Vestre Landsret, som ikke har behandlet sagen endnu.

Formanden for Foreningen Garantloekken, Kristian Andersen, mener, at de hidtidige erfaringer med individuelle søgsmål fra tidligere Løkkengaranter er usikre.

- Nu er der faldet to domme, hvor individuelt anlagte erstatningssager er endt med et nederlag til garanten, så der er noget, der tyder på, at det er svært at stå alene som Løkkengarant i den juridiske proces, siger han til NORDJYSKE Stiftstidende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.