EMNER

Løkken-garant vinder sag i ankenævn

Finansiel Stabilitet skal betale erstatning til tidligere garant i Løkken Sparekasse

Garant-formand Kristian Andersen: - Jeg glæder mig hver gang, en garant vinder en klagesag.

Garant-formand Kristian Andersen: - Jeg glæder mig hver gang, en garant vinder en klagesag.

Selv om det er snart er fire år siden, at Løkken Sparekasse krakkede, så behandler Pengeinstitutankenævnet fortsat klager fra tidligere Løkken-garanter, som føler sig urimeligt behandlet.

I en ny afgørelse har ankenævnet givet en tidligere garant ret i en klage og pålagt Finansiel Stabilitet, som har overtaget forpligtelserne fra den krakkede sparekasse, at betale en erstatning på 39.000 kroner plus renter for tabt garantkapital.
Den forurettede garant havde klaget over, at Løkken Sparekasse ikke i februar 2009 frigav 39.000 kroner, som var blevet opsagt rettidigt, og som gik tabt, da sparekassen krakkede i marts 2009.
Pengeinstitutankenævnet skriver i den offentliggjorte kendelse, at ”i nærværende sag må det lægges til grund, at sparekassen i begyndelsen af februar 2009 faktisk frigav den af klageren opsagte garantikapital .... og Løkken Sparebank (Finansiel Stabilitet) skal derfor betale de 39.000 kroner, som endnu ikke er blevet udbetalt til klageren.”
Formanden for Garantloekken, der organiserer de tidligere garanter i Løkken Sparekasse, Kristian Andersen hilser afgørelsen velkommen.
- Jeg glæder mig altid, når en garant vinder en klagesag, også i de tilfælde hvor klager ikke er gået med i vores gruppesøgsmål, siger han.
I en anden klagesag, som Pengeinstitutankenævnet har afgjort, fik en tidligere garant i Løkken Sparekasse ikke ret i et erstatningskrav mod Finansiel Stabilitet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.