Retspleje

Løkken-garanter taber erstatningssag

Hjørring-par skal ikke have erstattet deres tabte garantkapital, bestemte retten

Tidligere garanter i Løkken Sparekasse har generelt haft vanskeligt ved at få erstatning gennem individuelle erstatningssager. Arkivfoto: Henrik Louis

Tidligere garanter i Løkken Sparekasse har generelt haft vanskeligt ved at få erstatning gennem individuelle erstatningssager. Arkivfoto: Henrik Louis

AALBORG:Ægteparret Annette og Ole Lind Sørensen fra Hjørring skal ikke have erstatning for deres tabte garantkapital i Løkken Sparekasse.

Det er resultatet af en dom fra Retten i Aalborg.

Her havde det nordjyske par anlagt en erstatningssag med et krav på 45.000 kroner - svarende til deres tabte garantkapital - rettet mod statsselskabet Finansiel Stabilitet, der har overtaget forpligtelserne efter den krakkede sparekasse.

Ligesom andre garanterne før dem byggede Annette og Ole Sørensen under retssagen deres erstatningskrav på, at de ikke havde modtaget den nødvendige rådgivning om tabsrisikoen på garantkapitalen, inden de købte garantbeviser i sparekassen.

Retten afviser krav

Dette krav afviser retten, der ikke mener, at sagsøgerne har løftet bevisbyrden.

”Uanset at kunder og tidligere ansatte i Løkken Sparekasse anså risikoen for at miste garantkapital for teoretisk, og uanset at Finanstilsynet i rapport af 25. marts 2009 har kritiseret Løkken Sparekasse for mangelfuld administration og kundebehandling, er det ikke bevist, at sparekassen har begået fejl eller forsømmelser i sin rådgivning af sagsøgerne”, konstaterer byretten i dommen.

Ganske vist har Finansiel stabilitet ikke kunnet finde den kvittering for indbetalt garantkapital, som ægteparret Sørensen angiveligt skulle have modtaget, og ganske vist har Finanstilsynet i en undersøgelsesrapport rettet en sønderlemmende kritik mod Løkken Sparekasses måde at sælge garantbeviser på.

Tror de ansattes forklaring

Men i denne sammenhæng stoler retten på de forklaringer, som tidligere ansatte i sparekassen er kommet med under retssagen om, at der altid blev udstedt kvitteringer for indbetalt garantkapital, og at medarbejderne altid rådgav om tabsrisikoen ved investering i garantkapital.

Samtidig lægger retten væk på, at Annette og Ole Sørensen løbende har modtaget årsopgørelser og tidsskriftet Garantnyt, hvilket burde have ledt dem på sporet af, at de var garanter i Løkken Sparekasse.

Dommen betyder, at Annette og Ole Sørensen skal betale sagsomkostninger til Finansiel Stabilitet på knap 19.000 kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.