Løkken

Løkken Museum åbner særudstilling 2013

Spændende og interessante historier om aviser i Løkken

Minder fra en svunden tid.Privatfoto

Minder fra en svunden tid.Privatfoto

LØKKEN:Løkken Museum åbner skærtorsdag 28. marts særudstillingen ”Aviser i Løkken” i Johanne Grønbechs Hus, Nørregade 12..

- Særudstillingen fortæller i år om aviser, der har haft betydning for Løkken og omegn. Der berettes om ”Jydske Efterretninger, senere Aalborg Stiftstidende, der som den første avis i provinsen, begyndte i 1767, og som i Løkken især havde betydning for skudehandlerne, fortæller formanden Inge Nørgaard.

Vendsyssel Tidende var i mange år den avis, de fleste løkkenboere foretrak, og den havde i flere år lokalredaktion i Søndergade i Løkken, hvor Poul Kjær var lokalredaktør.

Der fortælles også, om de lokale blade: Løkken Avis, der blev trykt og udgivet af P.C. Christensen og udkom 1. gang 30. oktober 1925 og udkom frem til P.C, Christensens død i 1930.

- Løkken Folkeblad, der kom i 1931, blev udgivet af Tvenstrup Sørensen. Avisen havde de første år skiftende ejere, men i slutningen af 1930’erne overtog bogtrykker Larsen avisen og udgav den til sin død i 1966, hvorefter Karin og Vagn Sørensen overtog Løkken Bogtrykkeri og i de næste 42 år førte avisen videre, indtil de i 2008 solgte til Nordjyske Stiftstidende, fortæller formanden.

Foruden særudstillingen er der mulighed for at se museets faste udstilling om skudehandelen, der sluttede omkring år 1900.

Der vil alle dage være åbent fra kl. 13.00 til kl. 16.00. Påskeudstillingen 2013 åbner kl. 13.00 med en uformel reception, hvor alle er velkommen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst