Løkken Sparekasse-chef angriber tilsyn

Finanstilsynet strammede op i rapport om salg af garantbeviser, siger daværende markedschef

Markedschef Knud Pedersen skrev et klagebrev til Finanstilsynet. Arkivfoto: Martin Damgård

Markedschef Knud Pedersen skrev et klagebrev til Finanstilsynet. Arkivfoto: Martin Damgård

LØKKEN:I marts 2009 offentliggjorde Finanstilsynet en særdeles skarp kritik af den rådgivning, som sparekassen havde ydet i forbindelse med salget af garantbeviser.

Forud for den kritiske rapport havde sparekassen haft et endagsbesøg af medarbejdere fra tilsynet, der, inden de rejste hjem, gav sparekassen en mundtlig tilbagemelding.

I dag siger daværende markedschef i sparekassen, Knud Pedersen, at den mundtlige tilbagemelding var meget blidere i sin kritik af sparekassen end indholdet af den officielle undersøgelsesrapport, der senere blev offentliggjort.

Kritik faldt i retten

Den officielle undersøgelsesrapport gjorde ifølge Knud Pedersen medarbejderne i Løkken Sparekasse så oprørte, at han skrev et brev til tilsynet, hvor han klagede over indholdet.

Knud Pedersens udtalelser er faldet i forbindelse med tre erstatningssager fra i år anlagt af tidligere garanter i Løkken Sparekasse.

Her har Knud Pedersen optrådt som vidne for den sagsøgte, Finansiel Stabilitet.

Forstår ikke Knud Pedersen

Hos Finanstilsynet forstår vicekontorchef Ulla Brøns Petersen, der var ansvarlig for inspektionen i Løkken Sparekasse, ikke Knud Pedersen.

- Knud Pedersens forklaring til retten må stå for hans egen regning, siger hun.

Ulla Brøns Petersen bekræfter, at Finanstilsynet modtog et brev fra Knud Pedersen, hvori han klagede over tilsynets rapport.

- Men så hører det da også med i det fulde billede, at Finanstilsynet svarede Knud Pedersen i et brev, hvori vi tilbageviste hans klage, siger hun.

Var under lukning

Knud Pedersen bekræfter, at han modtog et svar fra Finanstilsynet, men vil i øvrigt ikke kommentere sagen.

Da Finanstilsynet offentliggjorde sin kritik af Løkken Sparekasse, havde sparekassen fire uger til at anke afgørelsen til Erhvervsankenævnet, men det skete aldrig.

- Sparekassen var jo overdraget til Finansiel Stabilitet, så anken var jo en helt teoretisk mulighed, siger Knud Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.